У Раві-Руській не можуть обрати секретаря міськради (відео)

Чергова сесія Рава-Руської міської ради переросла у скандал.  У прикордонному місті не можуть порозумітись міський голова та депутатська більшість.

У головній будівлі місцевого самоврядування уже 2 місяці не можуть вирішити жодного питання для громади. Щоразу засідання сесії зривається. Міські депутати не можуть обрати секретаря ради. Посісти вакантне місце не готовий жоден із них. Через кадрові прогалини засідання зірвалось уже втретє.

На засіданні сесії міської ради 26 вересня, у порядку денному було 6 питань. Перше з них -  дострокове звільнення з посади секретаря міської ради, який погорів на хабарі.

За звільнення попереднього секретаря проголосували усі одноголосно.

«Без секретаря ми не можемо жодну сесію міської ради вважати легітимною, тому що він готує проекти рішень, подає їх на сесію. Він забезпечує висвітлення таких рішень, він їх видає, координує діяльність постійних комісій. Тобто секретар є такою особою, яка на сесії міської ради здійснює координацію усіх дій», - коментує ситуацію міський голова Рави-Руської  Ірина Верещук.

За декілька днів до сесії фракція ВО «Свобода» у місцевій раді, оприлюднила заяву про те, що не висуватиме свого кандидата на посаду секретаря. Депутатська більшість не має наміру співпрацювати з міським головою. Обранці кажуть, що Ірина Верещук не толерантно відноситься до їх фракції.

«Останні 2 місяці, відколи ми викрили махінації міського голови, вона почала відверту брехню, відверту війну проти нас, іде очернення «Свободи», яка на загальноукраїнському рівні, так і на місцевому. Ми готові зараз, для конструктивної праці, підтримати будь-яку кандидату, але не з числа нашої фракції, - запевняє голова фракції ВО «Свобода» у Раві-Руській міській Микола Зінько.

Саме голосування, щоб Микола Зінько став секретарем, таки відбулось. Але рішення не прийняли, - забракло голосів. У результаті таємного голосування 13 депутатів проголосувала «за», а 11 не підтримали пропозиції.

«Свободівська» більшість запропонувала кандидатуру Олени Галухи. Жінка (депутат міської ради від Народного Руху), як тільки почула своє прізвище,  від посади відмовилась «за своїм станом здоров’я».
Депутати неодноразово оголошували перерву. Однак ситуація не змінювалась. Засідання перенесли на понеділок, пише ТРК "Львів"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: