Біля найбільшої фігури Богородиці Оранти у Львові збудують церкву Благовіщення (фото)

Урочисте посвячення найбільшої в Україні фігури Матері Божої відбулося у неділю, 29 вересня, у львівському мікрорайоні Сихів.

Посвяту здійснив Преосвященніший Митрополит Львівський і Сокальський Української Православної Церкви Київського патріархату Димитрій Рудюк у співслужінні зі священиками та вірянами.

Унікальність статуї у її висоті, яка сягає близько шести метрів. Встановлена фігура на п’ятиметровій стелі, обкладеній натуральним каменем.

За словами Митрополита, фігура Оранти -- це благословенний дар мешканцям району, які матимуть змогу зупинитися у цьому місці, звернувшись до Богородиці -- захисниці всіх християн.

«На цьому місці ми повинні засвідчити перш за все для себе віру у Небесну заступницю Божу матір, яка повсякчасно простягує свій чесний омофор над усіма нами, -- сказав Митрополит Димитрій. -- Будемо молитися до Пресвятої Богородиці, щоби не залишала без своєї опіки і допомагала осягнути вічності, яка дарована через неї самим Небесним Отцем».

Митрополит Львівський і Сокальський вручив грамоту-благословення меценату Ігору Микичаку, який отримав благословення на спорудження постаменту. Після посвяти фігури, процесія духовенства і мирян перейшла до місця побудови майбутньої церкви, де відбулося освячення хреста на місці будівництва. Тут митрополит висловив сподівання, що задум будівництва церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці буде втілений через два роки.

1(5) 2(2) 3(2) 4 5 6

ДОВІДКА

Фігура Богородиці Оранти мала стояти на Яворівському полігоні у пам'ять загиблих від Голодомору. Два роки тому сесією Львівської обласної ради було прийнято рішення про встановлення Оранти. Було дано дозвіл і Міністерством оборони України. Однак, через труднощі з погодженнями на місцевому рівні, скульптура Богородиці простояла у майстерні скульптора Юліана Савки більше 3-ох років. Після цього було прийнято рішення поставити Богородицю у Львові, у місті, яке б відповідало значенню фігури. Загальний кошторис проекту склав близько 270 тисяч гривень. Тепер неподалік фігури буде збудовано п’ятикупольний храм УПЦ КП. Поки храму немає, для потреб віруючих до 1 січня 2014 планується пристосувати окреме приміщення поблизу фігури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: