Львів співпрацюватиме із Товариством українців у Словенії

Сьогодні, 1 жовтня відбулося засідання постійної комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради.

Депутати, серед інших питань, заслухали питання „Про стан виконання та фінансування робіт на об’єктах будівництва освітньої галузі, які заплановано ввести в дію у 2013 році”. Інформацію з цього питання депутатам надало керівництво управління капітального  будівництва Львівської обласної державної адміністрації.

Також депутати напрацювали зміни до Програми розвитку освіти Львівщини, які виноситимуть у четвер на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Під час засідання комісії депутати заслухали інформацію управління з гуманітарних питань і зовнішніх зв’язків Львівської обласної ради про те, що  підготовлений до підписання Меморандум про співпрацю між Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією та Товариством українців у Словенії „Берегиня” (Республіка Словенія). Депутати підтримали ініціативу підписання Меморандуму. Згідно з проектом цього документу, сторони планують підтримувати збереження національної і культурної ідентичності, тотожності й мови українців, що проживають у Словаччині, сприятимуть вивченню історії української громади. Львівська обласна рада, зокрема, сприятиме у забезпеченні товариств Словаччини класичною, сучасною, художньою та публіцистичною літературою тощо. Проект Меморандуму передбачає низку інших заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: