Львівський університет Франка відзначив Всеукраїнський день бібліотек

День бібліотек у Львівському університеті відзначили відкриттям нової навчальної лабораторії

30 вересня 2013 року у Всеукраїнський день бібліотек  відбулося відкриття нової навчальної лабораторії в Науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка. За сприяння фундацій «Духовний вимір Європи» та «Arslonga» в лабораторію було передано 20 комп’ютерів із сучасним програмним забезпеченням, що дозволяє здійснювати навчання студентів відповідних спеціальностей з урахуванням новітніх новаційних інформаційних технологій.

Директор Наукової бібліотеки Василь Кметь розповів учасникам презентації про значення й основні аспекти такого новаторського кроку: «Навчальна лабораторія стане експериментальним майданчиком в апробації нових програм для сегментації та «розчистки» ретроспективної періодики, творчою майстернею для працівників і студентів. Це водночас відкриває можливості для кращого й ефективнішого обслуговування користувачів». Відкритий доступ до віртуального читального залу, до електронних каталогів, внутрішніх і зовнішніх баз даних, зокрема Scopus  та ELSEVIER, через роботу навчальної лабораторії – це ще один крок до наближення «Бібліотеки майбутнього», який допоможе й надалі реалізовувати цей проект.

З вітальним словом до бібліотекарів і фахівців бібліотечної справи з нагоди професійного свята звернувся проректор з науково-педагогічної роботи Роман Крохмальний. Проректор зазначив, що «ця лабораторія мала би мати й навчальну складову». Роман Олексійович подякував керівництву Наукової бібліотеки за швидке та якісне  втілення спільної ідеї і відзначив, що впродовж останніх декількох років у бібліотеці відбулося чимало цікавих змін, але багато з них чекає на користувачів ще й у майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: