Львів підписав угоди про співпрацю з 21 вищим навчальним закладом

Такі угоди є вже традиційними і забезпечують залучення до стажування в місті кращих випускників львівських вишів. Водночас, цього року вперше не львівський виш долучився до цієї практики. Так, було підписано угоду про співпрацю із Полтавським національним технічним університетом імені Ю. Кондратюка.

«Ми рухаємося в тому напрямку, щоб була синергія міста і наших вищих начальних закладів. За той час, що я працю в міській раді – більше 7 років, більше 6 тисяч студентів пройшли стажування в міській раді. Це надзвичайно  вигідно для міста, тому що ми кращих беремо на роботу. І пропрацювавши тут, людина, по-перше, здобуває безцінний досвід, а по-друге, їхня капіталізація зростає на порядок. Правда, часто після того їх переманюють на кращі посади і вищі зарплати в комерційні структури. Вони стають нашими прихильниками і працюють на благо міста.

Насправді в багатьох університетах є сьогодні дуже хороші кафедри, інститути, викладачі. Ми би хотіли сьогодні спільно працювати, щоб та проблематика, яка є сьогодні у Львові, могла бути спільно розв’язана, в тому числі, і завдяки чи з допомогою наших вузів.

Наприклад, ми маємо добрий приклад, коли в нас довгий час працюють колишні викладачі вишів, а потім повертаються в свою альма-матер уже збагачені неоціненним досвідом. Тобто, з одного боку місто має якісні кадри, з іншого боку виші отримують не тільки теоретиків, але і практиків, а це суттєво капіталізує наукову установу. На сьогодні маємо вакансії начальника УКБ міста, начальника управління транспорту, управління фінансів, управління  архітектури, по районах маємо вакансії заступників голів районів. Тому шановні колеги, якщо маєте добрих фахівців і готові  пожертвувати ними заради розвитку міста, буду вам щиро вдячний.  Тому що ми хочемо, щоб Львів розвивався. А це можуть зробити тільки кращі кадри», - сказав у зверненні до керівників вищих навчальних закладів міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, під час обговорення було досягнуто домовленості про спільну роботу в напрямку розвитку конференц-туризму у Львові з використанням потенціалу вишів. Також міський голова запропонував, щоб керівники різних напрямків роботи в місті виступили з лекціями перед студентством з метою кращого розуміння молоддю процесів функціонування міста, а відтак, щоб вона могла долучатись до вирішення тих чи інших проблемних питань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: