На площі Ринок у Львові з’явилося 7 нових велопарковок

Сьогодні, 2 жовтня, 7 велопарковок від проекту «Львову личить зелений» встановлено у самому серці міста – на площі Ринок.

Восени команда екопроекту «Львову личить зелений» продовжує свою діяльність і переходить до стадії активного втілення своїх велоініціатив. Нагадаємо, що проект розпочався у лютому і завершиться у листопаді, і спрямований на поглиблення обізнаності львів’ян із екологічними проблемами та заохочення їх до більш екологічного, здоровішого способу життя. Реалізатори проекту – учасники минулорічного проекту «Екофан», котрим вдалося вибороти перемогу і таким чином отримати грант на здійснення проекту від Фундації Кока-Кола.

У вересні зусиллями проекту вже встановлено 16 велопарковок у центральній частині міста. Так велосипедисти тепер матимуть змогу залишити своїх двоколісних друзів на вул. Архівній, пл. Коліївщини, вул. Валовій, вул.Галицькій, вул. Лесі Українки. Також, 10 велопарковок встановлено поряд з Лісотехнічним університетом. Окрім цього, ще планується встановити приблизно 70 велостійок у різних локаціях, зокрема і поблизу навчальних закладів. Команда проекту «ЛЛЗ» сподівається таким чином зробити свій внесок у розвиток велоінфраструктури і просто  зробити місто  комфортнішим для тих, хто вирішив обрати здоровіший спосіб пересування.

Для інтенсивнішого залучення львів’ян до своїх ініціатив команда проекту провела конкурс на найкращі екогасла у соціальних мережах. Переможцями стали Олена Будько із гаслом «Будь крутим – крути педалі!» та Маріанна Котило із гаслом «Тут паркується майбутнє!». Тепер ці гасла буде розташовано на велостійках, і вони постійно нагадуватимуть мешканцям міста про те, що екологічна альтернатива традиційному транспорту існує і нею дуже легко скористатися.

Більше про діяльність проекту можна дізнатись на сторінці https://www.facebook.com/LvivGoesGreen

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: