Василенко взяв участь у відкритті ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Міграційні процеси в Україні: сучасні виклики та регіональна специфіка»

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Сергій Василенко взяв участь у відкритті ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Міграційні процеси в Україні: сучасні виклики та регіональна специфіка», яка розпочалась сьогодні, 2 жовтня, у Національному університеті «Львівська Політехніка».

Сергій Василенко привітав учасників з початком роботи конференції та побажав плідної праці, невичерпної енергії, ентузіазму та творчого натхнення.

У своєму вітальному слові Сергій Василенко звернув увагу присутніх на те, що до міжнародної міграції виявляють схильність саме представники тих верств населення, які мають найвищий інтелектуально-трудовий потенціал. Міграційні процеси є своєрідним дзеркалом якості освіти, медичного обслуговування, рівня соціально-економічного забезпечення населення.

«І тому держава не може залишатися осторонь вивчення та регулювання міграційних процесів, вивчення міжнародного досвіду. Надзвичайно актуальним та важливим завданням сьогодення є вивчення та аналіз актуальних проблем міграційної активності населення, розвиток системи соціального захисту прав мігрантів, розробка пропозицій щодо підвищення ефективності реалізації міграційної політики на різних рівнях державного управлінн», – наголосив заступник голови ОДА.

Сергій Василенко відзначив, що саме в результаті авторитетних наукових дискусій напрацьовуються шляхи вирішення проблем пов’язаних з міграційними процесами, запровадження передового практичного досвіду з забезпечення дотримання прав та соціального захисту мігрантів, удосконалення норм чинного законодавства. Заступник голови ОДА висловив сподівання, що ця конференція принесе свої практичні результати.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: