Всі роботи ми робимо за інвестиційні кошти, - Садовий про модернізацію ТЕЦ-1 у Львові

На Львівській ТЕЦ-1 впродовж останніх трьох років проводять масштабні ремонтні роботи з реконструкції і модернізації основного і допоміжного обладнання. Роботи проводяться відповідно до спеціальної Інвестиційної програми, яка дала можливість провести реконструкцію електричної схеми та модернізацію частини основного обладнання теплової схеми теплоцентралі.

Силами ЛМКП «Львівтеплоенерго» завершено реконструкцію та модернізацію парового котла №8. Ці роботи - не просто забезпечення надійності роботи ТЕЦ-1, це також надійне забезпечення електроенергією цілого міста.

«За останні роки на нашому комунальному підприємстві «Львівтеплоенерго» було зроблено дуже великий об’єм робіт. Ми сьогодні побачили оновлену високовольтну підстанцію, яка була в аварійному стані ще три роки  тому. Побачили  запущений 8-й котел, який був в аварійному стані і коефіцієнт корисної дії якого був 70%, а зараз – ККД піднято до 92%. Хочу зауважити, що всі ці роботи ми робимо не за кошти підприємства, а за інвестиційні кошти, дякуючи тому, що ведеться робота з НКРЕ, що виробляється електроенергія, а це дає можливість робити ремонти, щоб збільшувати надійність нашого підприємства, а воно у нас ключове», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Протягом 2013 року у ремонтні роботи на основному і допоміжному обладнанні ТЕЦ-1 було заплановано вкласти 19,3 млн. грн. З них 15,6 млн. грн – кошти на реконструкцію і ремонти теплотехнічної частини, 3,6 млн. грн. – кошти на ремонт електротехнічної частини. По електротехнічній частині проведено реконструкцію приєднаних силових трансформаторів 110/35/6,3 кВ та ПЛ-35 кВ, реконструкцію та модернізацію обладнання ПС 110/35/6 кВ та ін. Масштабні роботи проведено на теплотехнічному обладнанні ТЕЦ-1, зокрема завершено реконструкцію та модернізацію ПК-8.

«Завдяки модернізаціям, які були проведені, відсоток електроенергії, яку зможе виробити ТЕЦ-1, значно збільшується. Вся вироблена електроенергія продається в Енергоринок і використовується на власні потреби ТЕЦ-1. Це надзвичайно ефективний процес, що дозволяє паралельно виробляється тепло і електроенергію», - зазначили у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: