Юні львівські каратисти відкрили новий змагальний сезон

Днями понад 150 юних каратистів із дванадцяти  шкільних команд та п’яти спортивних клубів Львівщини взяли участь у Чемпіонаті Львівської області серед учнівської молоді з шотокан-карате.

У турнірі, який вже восьмий рік поспіль проводиться Львівським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки спільно Львівським обласним осередком Федерації фунакоші-шотокан карате України, змагалися діти віком від 8 до 17 років.

Протягом двох змагальних днів на бійцівському килимі домінували представники м. Львова. Водночас, непогано себе показали вихованці з Миколаївської ЗОШ №1, які вдруге у своїх категоріях вибороли срібло. Зокрема, Денис Василів та Софія Пруц з Миколаєва, здобули срібні медалі у змаганнях з куміте. Не гірше виступили спортсмени з Розвадівської школи Миколаївського району – Яна Білокопита та Юра Гураль, які у здобули бронзові нагороди у куміте.

Наймолодша учасниця змагань Анна Бідюк із львівської ЗОШ №86 виборола в куміте золото. Нагороди найвищого ґатунку здобули Євген Сендецький та Роман Наливайко, які також навчають у 86-тій школі м. Львова. Ще одну золоту медаль здобув учень ЗОШ №48 м. Львова Олег Стеців.

“Секції в Миколаєві та Розвадові працюють менше року, але приємно бачити, що молоді спортсмени вже піднялись на п’єдестал пошани. Ці змагання відкривали сезон. Але не зважаючи на те, що цього року наші вихованці вперше вийшли на татамі, ми побачили дуже хороший рівень підготовки і результати. Про хороший рішень техніки свідчить навіть те, що цього разу в нас зовсім не було травм,” – зазначив головний суддя змагань, суддя міжнародної категорії Назарій Вітер.

Переможців загальнокомандного заліку – команду дитячо-юнацької спортивної школи №7 пам’ятним кубком, медалями та грамотами нагородив начальник Львівського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ігнатович. Вихованці ДЮСШ №2, які стали другими у загальнокомандному підсумку, а також представники спортивного клубу “Одісей” також отримали пам’ятні грамоти та медалі.

Метою чемпіонату традиційно стали подальший розвиток і популяризації шотокан-карате на Львівщині, підвищення рівня майстерності спортсменів шкільного віку, та пропаганда здорового способу життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: