Жодна місцева громада не доручала своїм депутатам голосувати за угоду, укладену в інтересах «сім’ї», - Сех

Депутатів Львівської обласної ради шантажем, примусом, батогом змусили проголосувати за погодження Угоди щодо видобування сланцевого газу на Олеській площі. Про це заявила народний депутат України від ВО «Свобода», голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех, коментуючи рішення сесії Львівської обласної ради 3 жовтня 2013 року, на якій більшістю голосів було погоджено Угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, між державою Україна та компанією "Шеврон Юкрейн Б. В". Проти цього рішення виступила фракція ВО «Свобода» у повному складі.

«Вирішувалося не тільки те, чи видобуватимуть сланцевий газ на Львівщині. Питання полягало в тім, чи режим Януковича зламає Львівщину, Галичину, Львівську обласну раду. Сьогодні з’явилися тушки у Львівській обласній раді. Жодне село чи район жодному з депутатів Львівської обласної ради не доручав голосувати за «сланцеву» угоду. Навпаки – відбувалися сесії місцевих рад, на яких громади давали доручення депутатам не підтримувати цю корупційну угоду. Це не є угода в інтересах держави Україна, в інтересах громади Львівщини та Івано-Франківщини. Це угода в інтересах «сім’ї», - наголосила народний депутат.

Вона зазначила, що лобістом цієї угоди виступив міністр енергетики Едуард Ставицький, якого після цієї сесії на Львівщині ніхто не побачить. «Він свою справу зробив. Так само, як голова облдержадміністрації Віктор Шемчук, який за допомогою силових структур і органів контролю змусив депутатів облради голосувати, зробив їх зрадниками. Йому байдуже, а депутати, які сьогодні проголосували за узгодження сланцевої угоди, будуть ходити нашими містами і селами, прийдуть до своїх батьків, своїх рідних і будуть змушені подивитися їм в очі...», - зазначила Ірина Сех.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: