У Львові урочисто відкрили спортивно-реабілітаційне відділення геріатричного пансіонату (фото)

Луценко не готовий назвати прізвище єдиного кандидата

Сьогодні, 4 жовтня, за участю Міністра соціальної політики України Наталії Королевської відбулось відкриття спортивно-реабілітаційного відділення Львівського геріатричного пансіонату. Зазначимо, що відновлення цього об’єкту профінансовано Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини BMZ через KfW Банк Розвитку та реалізовано Українським фондом соціальних інвестицій. повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Під час урочистостей Наталія Королевська привітала мешканців пансіонату з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку, який відзначався 1 жовтня. Вона також запевнила, що влада зробить усе можливе, щоб постійно покращувати рівень життя людей пенсійного віку, інвалідів та ветеранів війни.

«Зі свого боку ми зробимо усе можливе з того, що сьогодні нам дозволяє українська економіка. Безумовно Уряд й надалі працюватиме в цьому напрямку, підтримуватиме вас. І, сподіваюсь, з кожним роком вам житиметься краще. Ми все зробимо, щоб подібні інвестиційні проекти і в подальшому реалізовувались, покращувались ті напрацювання, що маємо на сьогодні», – зазначила Міністр.

Також з вітальним словом до присутніх звернулась заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів, зокрема вона зазначила, що відкриття цього відділення є результатом ефективної співпраці Мінсоцполітики України, Банку Німеччини та Українського фонду соціальних інвестицій.

«Сьогодні цей день важливий не лише для мешканців Львівського геріатричного пансіонату, але й для нас усіх. Президент України зазначив, що держава у боргу перед тими людьми, які через складні життєві обставини є соціально незахищеними, і скільки б ми не робили для вас – цього звичайно завжди замало. Саме тому ми радіємо разом з вами, адже відкриття такого центру хоча б частково дозволить зробити ваше життя повноцінним, якісним та різностороннім», – додала І.Романів.

Окремо також зазначимо, що міністр соціальної політики України Наталія Королевська оглянула житлові кімнати, оновлений зал для фізкультурно-оздоровчих занять, бібліотеку та інші приміщення спортивно-реабілітаційного відділення, а також поспілкувалась з мешканцями геріатричного пансіонату.

Довідка:

Львівський геріатричний пансіонат є стаціонарною соціально-медичною установою загального типу для постійного проживання 400 громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, які потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування.

На сьогодні у пансіонаті проживає 328 мешканців, з них 138 чоловік лежачо-хворих, які потребують постійного догляду. Також тут функціонує 5 медичних постів, з яких 2 – цілодобового чергування.

В пансіонаті працює 151 особа, зокрема – це адмінперсонал, господарсько-обслуговуючий персонал, лікарський, середній медичний та молодший медичний персонал, а також спеціалісти, працівники підсобного господарства.

DSC_00811 DSC_01391 DSC_01521

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: