Львів та Тбілісі відтепер міста-побратими

Міський голова Львова Андрій Садовий та мер Тбілісі Гігі Угулава підписали угоду про партнерство між Львовом та столицею Грузії. Підписання угоди відбулось в Тбілісі в рамках святкування дня міста. Угода передбачає співпрацю в культурній, науковій, освітній та економічній сферах.

«В України немає багато щирих та давніх друзів в світі. Грузини наші найсердечніше приятелі і співпраця між нашими містами дозволить нам поглиблювати цю дружбу. В ній багато символічного – наприклад, покровителем як Тбілісі, так і Львова є Святий Юрій, тому у нас є спільний ангел охоронець», - заявив після підписання угоди мер Львова Андрій Садовий.

Мери Тбілісі та Львова взяли також участь у відкритті Свята міста, яке традиційно розпочинається з давлення свіжозібраного винограду під співи народних пісень.

В святкових урочистостях з нагоди Дня Тбілісі взяли участь Президент Грузії Міхаіл Саакашвілі, представники багатьох міст світу, українські гості з Києва, Харкова та Одеси.

«Вдалось довше поспілкуватись з Президентом Саакашвілі. Я особливо подякував йому за слова підтримки Україні, які він виголосив під час своєї останньої дуже сміливої і чесної промови в ООН. Пан Саакашвілі має неоціненний досвід успішних реформ, якими, я сподіваюсь, він готовий ділитись з українцями. Я запросив пана Саакашвілі відвідати Львів, розповів, що його у нас шанують і він завжди є бажаним гостем у Львові», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: