Львівські фізики запрошують на живе спілкування з небом

В середу, 9 жовтня, з 19.00 до 23.00 год в астрономічній обсерваторії ЛНУ ім. Ів.Франка (вул. Кирила і Мефодія, 8) відбудеться День відкритих дверей «Нічне небо жовтня».

«Ми часто чуємо у світових медіа про захопливі відкриття планет, про такі фізичні терміни, як темна матерія та темна енергія. Чи займається цим хтось в Україні і де про це можна почути? Так, над цими та багатьма іншими проблемами працюють і львівські астрофізики. 9 жовтня вони відкриють свої двері для всіх охочих дізнатись більше про Всесвіт, який нас оточує, і власними очима поглянути на небо через телескоп львівської обсерваторії», - розповів Богдан Новосядлий, директор астрономічної обсерваторії ЛНУ ім. І. Франка.

В астрономічній обсерваторії ЛНУ ім. Ів.Франка пояснюють, чому саме зараз проводять День відкритих дверей: жовтень найкраща пора у Львові для споглядання нічного неба – швидко темніє, і ще теплі вечори. Саме ввечері 9 жовтня на західному небі можна споглядати молодий Місяць і Венеру, а метеопрогноз обіцяє ясну і безхмарну погоду.

У програмі події: спостереження в телескоп за Місяцем і Венерою (звечора), зорями, їх скупченнями та туманністю Андромеди, перегляд тематичних короткометражних фільмів, спілкування з астрофізиками.

Акція організована львівським осередком Young Minds Європейського фізичного товариства та астрономічною обсерваторією ЛНУ ім. І. Франка і відбудеться за підтримки Інституту фізики конденсованих систем НАН України та фізичного факультету ЛНУ ім. Ів. Франка.

Контакти: Роман Романік, керівник осередку EPS Young Minds у Львові, 0976601138, Богдан Новосядлий, директор астрономічної обсерваторії ЛНУ ім. І. Франка, 0322600395, http://astro.franko.lviv.ua.

Христина Процак

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: