Пісний продемонстрував відверту співпрацю із Шемчуком, - Сех

У Львівській облраді відбулася зрада – зрада інтересів держави, інтересів територіальних громад, які обирали депутатів, зрештою зрада політичних домовленостей, яких було досягнуто між фракціями політичних сил-союзників в обласній раді.

Про це  IA ZIK повідомила голова комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, нардеп Ірина Сех.

Як зазначила Ірина Сех, лобістом сланцевої угоди виступив міністр палива, енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, який свою справу зробив і поїхав. А відповідальність взяли на себе депутати Львівської облради, які проголосували за угоду, яким тут жити і дивитися в очі людям, які їх обирали.

«Жодна територіальна громада жодному з депутатів Львівської обласної ради не доручала голосувати за «сланцеву» угоду. Навпаки – відбувалися сесії місцевих рад, на яких громади давали доручення депутатам не підтримувати цю корупційну угоду.

Відбулася зрада – зрада інтересів держави, інтересів територіальних громад, які обирали депутатів, зрештою зрада політичних домовленостей, яких було досягнуто між фракціями політичних сил-союзників у обласній раді», – заявила нардеп.

Як повідомила Ірина Сех, напередодні сесії на нараді фракцій було домовлено не розглядати угоду на черговій сесії 3 жовтня, а провести позачергову сесію з цього питання, до якої підготуватися, запросити представників територіальних громад, послухати думки різних сторін.

«Усі погодилися. Але за одну ніч все змінилося. Очевидно, замовники цього рішення вимагали терміновості. Перед тим чинився тиск на депутатів опозиційних фракцій, зокрема й на депутатів від «Свободи», які мають бізнес – Михайла Задорожного, Володимира Тістика», – зазначила нардеп.

На думку Ірини Сех, перший заступник голови Львівської облради Василь Пісний «продемонстрував відверту співпрацю з адміністрацією».

«Виникає питання, хто візьме відповідальність за такі дії Пісного? Відомо, що він не вступив у «Батьківщину», як інші представники «Фронту змін». Ми ж підтримали його кандидатуру на посаду як представника опозиційної політичної сили, представника союзників, а фактично своїми діями він підтвердив, що є союзником режиму і веде прорегіональну політику», – зауважила нардеп.

Вона поставила під сумнів легітимність рішення Львівської облради.

«Легітимність рішення обласної ради про погодження угоди дуже сумнівна, оскільки порушено законодавство України. Зокрема, угоду навіть не можна було розглядати, оскільки вона не пройшла економічної, правової, екологічної експертиз, як це передбачено Законом про угоди про розподіл продукції. Я вже не кажу про процедурні питання, регламент облради, яким просто знехтували», – наголосила Ірина Сех.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: