Інтерактивний пам’ятник Львову презентують в Палаці мистецтв

В рамках міжнародного фестивалю Art Meetings 14 жовтня у Львові презентують інстанляцію під назвою 3Dplastikon, яка стане своєрідною туристичною родзинкою міста. Презентація відбудеться в понеділок о 18.00 год. у Палаці мистецтв.

Об’єкт 3Dplastikon стане кульмінацією фестивалю Art Meetings. Інсталяція буде прожектором фільму «Запах Львова», автором, якого є Гжегож Корчак. Матеріальною базою для фільму стануть відповіді користувачів на питання «чим пахне Львів?», опубліковані за допомогою спеціальної інтернет-платформи за адресою www.citysmell.eu.

«Зйомка фільму проходить у дворі Палацу Потоцьких, де відомі львівські особистості висловлюють свої думки про те, чим пахне Львів, яким є дух міста.

На мій погляд, «Запах Львова» відкриває новий вид інтерактивного мистецтва, а презентація 3Dplastikon є своєрідним медіапам’ятником місту і  стане значною подією у мистецькому середовищі Львова.

Участь у зйомках взяли такі видатні львів’яни, як Тадей Едер, Мирослав Скорик, багато художників, музикантів та артистів, які наповнили проект своїми думками про місто Львів»,- розповів Юрій Гнатковський,  директор Львівського палацу мистецтв

«Для створення проекту 3Dplastikon було відкрито інтернет-платформу www.citysmell.eu  на якій протягом місяця збирали вислови користувачів стосовно того, чим для них є Львів. Вдалося зібрати більше 100 фраз про наше місто. Інсталяція, завдяки думкам львів’ян, завдяки їхнім емоціям, переживанням, дасть змогу усвідомити, що Львів живе не тільки на Площі Ринок та на широких вулицях зі своїми пам’ятниками – дух міста живе у кожному його куточку.

А туристи, які відвідають Палац мистецтв, зможуть побачити, що думають львів’яни про своє місто, як вони ним пишаються та чим воно є для своїх жителів»,- додав Юрій Гнатковський,  директор Львівського палацу мистецтв.

Ярослав Альохін

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: