На матчі Україна – Польща буде вжито безпрецедентні заходи безпеки

Матч відбіркового турніру чемпіонату світу з футболу між збірною України та збірною Польщі незвичайний і в спортивному, і в навколоспортивному плані. Таку думку висловив в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних та районних ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Про це повідомила прес-служба Харківської  ОДА

Він нагадав, що сьогодні Україна бореться за право брати участь у фінальному турнірі, яке може отримати, якщо обіграє збірну Польщі – одного з прямих конкурентів. Зовсім нещодавно йшлося про те, що цей матч може відбутися взагалі без уболівальників, і тільки завдяки злагодженій роботі президента Федерації футболу України Анатолія Конькова та Почесного президента ФФУ Григорія Суркіса вболівальники зможуть бути присутніми на грі.

«Санкції не скасовані, але призупинені. Увага до підготовки та проведення матчу на стадіоні «Металіст» буде більш ніж пильною. Наше завдання – забезпечити проведення цього матчу на найвищому рівні, щоб жодні політичні моменти не втручалися в спортивну атмосферу. Вболівати за збірну можна і потрібно всіма дозволеними і доступними способами, але про заборонені транспаранти, расистські і фашистські гасла, піротехніку, яка становить загрозу для життя і здоров'я інших уболівальників, слід забути. Вони не мають з'явитися на стадіоні», – підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, організаторами цього футбольного матчу будуть вжиті безпрецедентні заходи безпеки. Ті, хто буде намагатися пронести на стадіон заборонені предмети – а постійні вболівальники прекрасно знають їх перелік – на матч допущені не будуть. Навколо стадіону буде організовано супровід і три кільця оточення, що абсолютно не заважає переважній більшості вболівальників. Останнє кільце безпеки буде знаходитися безпосередньо перед входом на стадіон.

«Виходячи з вимог законодавства, в цілях безпеки будуть перевірятися і оглядатися, в тому числі, і особисті речі вболівальників. Це нормальна практика, прийнята в багатьох державах. Я відвідував футбольні матчі у Франції, Англії, Греції, Хорватії та інших країнах і неодноразово був свідком такої перевірки. Чим більш спортивною буде обстановка на стадіоні «Металіст», тим менше ймовірність того, що до нас застосують відкладені санкції. Харківський стадіон «Металіст», вболівальники, можуть своєю спортивною поведінкою дати можливість реабілітуватися українському футболу і вболівальникам в очах FIFA», – додав губернатор.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: