Дехто буквально зрозумів, що призову не буде, але це насправді не так, - полковник

"Перехід Збройних Сил України на повноцінне укомплектування військовослужбовцями-професіоналами має завершитись до кінця 2014 року. Саме цей термін задекларовано, як остаточний у процесі переходу комплектування Збройних Сил України виключно військовослужбовцями за контрактом. Фактично, для українського війська ця призовна кампанія буде останньою. Хлопці, які підуть служити до війська восени 2013 року передаватимуть службову «естафету» професійним солдатам. Однак, залишається певна категорія громадян, які буквально зрозуміли заяви про те, що призову на строкову військову службу не буде взагалі. Адже йшлося лише про Збройні Сили! А солдати-строковики у нас є й в інших військових формуваннях. До прикладу, у внутрішніх військах. Тому ігнорувати приписну комісію і «бігати» від військового комісаріату усе ж таки не варто. Адже ті, хто невмотивовано ухиляється від виконання військового і громадянського обов’язку, автоматично потрапляють до компетенції правоохоронців. Скільки таких осіб виявиться під час цієї призовної кампанії можна буде сказати лише після її завершення. Однак, спираючись на досвід минулих призовів можна стверджувати, що відсоток ухильників зараз незначний", - про це повідомив Львівський обласний військовий комісар полковник Володимир Щур.

Львівський обласний військовий комісар також відзначив, що військові комісаріати області після завершення останньої для Збройних Сил України призовної кампанії продовжать свою діяльність.

"Період реформування та оптимізації чисельності особового складу військових комісаріатів завершено, – розповів полковник Володимир Щур, – Ми будемо продовжувати виконувати обов’язки у відповідності до призначення. Зокрема, у організації приписки та призові громадян на строкову службу до лав ВВ МВС та ДССТ МІ України. Однак, у нас залишається великий пласт роботи по відбору громадян на військову службу за контрактом. На цьому питанні ми сконцентруємо наші зусилля".

Полковник Володимир Щур також розповів, кого не братимуть на строкову військову службу восени 2013 року. Відтак, на укомплектування військ не скеровуватимуться призовники, які не мають базової загальної середньої освіти, мають низькі морально-ділові якості, перебувають на обліку в органах внутрішніх справ за антигромадську поведінку, зловживання алкоголем чи вживання наркотичних речовин та яким під час призову встановлено захворювання за двома і більше статтями згідно з рекомендаціями Центральної військово-лікарської комісії Збройних Сил України. Навпаки, перевага надається тим, хто активно займається спортом, має повну спеціальну або завершену вищу освіту.

Більш детально про фізичні кондиції  новоспечених захисників Вітчизни розповів начальник медичного відділення обласного збірного пункту майор медичної служби Олександр Куль. З його слів, стан здоров’я призовників загалом задовільний. Однак прослідковуються тенденції до збільшення захворювань опорно-рухальної системи, шлунково-кишкового тракту, ожиріння тощо.

– Молодь часто-густо веде не надто здоровий спосіб життя. Але через зменшення чисельності військовослужбовців-строковиків є можливість відбирати здорових кандидатів. – розповів майор медичної служби Олександр Куль.

Про це повідомив підполковник Володимир Скоростецький, Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: