Європарламент схвалив підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

puvo1

Доповідь комітету ЄП буде винесено на голосування Європарламентом на наступній сесії

Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту схвалив доповідь, в якій міститься положення про те , що якщо Київ виконає необхідні умови, Європейський Союз повинен підписати Угоду про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді і почати відразу ж тимчасове застосування його положень.

Як повідомляє в четвер у Брюсселі прес - служба Європейської народної партії ( ЄНП) , відповідну доповідь , підготовлений співголовою Euronest , віце -президентом ЄНП , депутатом Яцеком Царіуш - Вольським , і присвячений Східному виміру Європейської політики сусідства , був схвалений у четвер у Страсбурзі в ході засідання комітету Європейського парламенту.

Доповідь буде винесено на голосування Європейським парламентом в цілому на наступній сесії.

Крім того, в доповіді також пропонується Європейському парламенту виразити намір почати процес повної ратифікації Угоди про асоціацію Україна -ЄС у рамках існуючих умов.

Коментуючи схвалений доповідь , доповідач Царіуш - Вольський сказав : "Ситуація не хороша , але не безнадійна . Вільнюський саміт не буде кінцем процесу , але його початком . Угода про асоціацію не є метою самою по собі , але інструментом для подальшої трансформації . Більш важливо те , що трапиться після всього: і це значить те , що станеться з імплементацією Угоди , що станеться з країнами , які парафують Угоди і які знаходяться в другій групі - Білорусією , Вірменією та Азербайджаном".

Нагадаємо, Євросоюз поставив перед Україною низку вимог, необхідних до виконання для підписання асоційованого договору з ЄС. Підписання Угоди може відбутися в листопаді на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Джерело - Інтерфакс-Україна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: