Народні депутати від Львівщини зареєстрували заяви про кримінальне порушення

8 жовтня 2013 року народні депутати – члени МДО «Львівщина» зареєстрували заяви про вчинення кримінального правопорушення у Печерському райвідділі міліції РУ ГУ МВС України м. Києва.

Як повідомлялось раніше, 27 вересня 2013 року на адреси народних депутатів України – членів МДО «Львівщина» надійшли листи від Слідчого Управління ГУМВС України у м. Києві із «запрошенням» прибуття на допит щодо «подій, які мали місце 19.09.2013 року у приміщенні Державної казначейської служби України» в рамках порушеного кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України («хуліганство, вчинене групою осіб»).

Маючи намір довести абсурдність цих звинувачень, 08 жовтня 2013 року народні депутати – члени МДО «Львівщина» особисто зареєстрували заяви про вчинення кримінального правопорушення у Печерському райвідділі міліції РУ ГУ МВС України м. Києва.

Нижче подаємо текст заяви повністю:
Я, Народний депутат України __________, реалізовуючи надані мені Конституцією України та законами України повноваження, зокрема, Законом України «Про статус народного депутата України», серед числа інших Народних депутатів України звернувся із депутатським зверненням до Державної казначейської служби України з питань дотримання вимог законодавства у діяльності цього органу. Таке звернення було направлено особисто, зокрема, мною безпосередньо до Голови державного органу.
Так, користуючись правами, наданими мені ст. 17 Закону України «Про статус народного депутата України», 19.09.2013 року я був присутній у Державній казначейській службі України, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Бастіонна, 6, з метою зареєструвати Депутатське звернення, зокрема за моїм підписом. Однак, в приміщенні державного органу мені, як й іншим Народним депутатам, було створено суттєві перешкоди у відвідуванні державного органу, не виконано службовими особами Державної казначейської служби України законних вимог Народного депутата України щодо безперешкодного проникнення до органів державної влади та надання можливості зареєструвати Депутатське звернення, а також і зустрічі з безпосереднім керівником органу. Зазначені дії службових осіб Державної казначейської служби України що проявилися у створенню штучних необґрунтованих перешкод роботі Народного депутата України, здійсненню останнім своїх повноважень передбачених Законами України, є грубим недотриманням імперативних вимог чинного законодавства України, порушенням прав, свобод та інтересів Народного депутата України.

Вважаю, що дії службових осіб Державної казначейської служби України є незаконними і носять кримінально-караний характер, а також становлять юридичний склад діяння передбаченого ст. 351 Кримінального кодексу України, а саме перешкоджання діяльності народного депутата України.

Враховуючи наведені обставини, прошу внести відповідний запис до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань, розпочати досудове розслідування вказаних обставин та вжити всіх заходів, передбачених законодавством України, процесуальним законом з метою притягнення винних осіб до відповідальності.”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: