У Львові хлопчик впав у каналізаційний люк (відео)

Свідки-герої - рятують, а мерія  - звинувачує злодіїв.Рятувальна спецоперація з пошуку 2-річного Дмитрика підняла на ноги півсотні львівських надзвичайників. Вже понад 7 годин вони прочісують сотні метрів каналізації, чергують на колекторах, аби знайти дитину, яка провалилася в люк.
«Вони бігали, гуляли діти, а бабця за ними розривалася, двоє дітей маленьких», - каже очевидець Надія Пецишин.
Трагедія сталася об 11.30 у мікрорайоні Левандівка. Бабця з онуками-близнюками гуляла біля будинку. Раптом хлопчик вирвався, вибіг на незакріплений каналізаційний люк і одразу провалився. На крики жінки збіглися перехожі. Юрій – охоронець базару, який був поруч, чимдуж кинувся за дитиною у каналізацію. Його обв’язали мотузкою і він півсотні метрів проліз на колінах у пошуках Дмитрика.«Жінка кричала, мужики стояли, я туди стрибнув. Мотузки не вистачило, щоб до кінця. А потім приїхали МЧС», - розповідає очевидець Юрій Гецко.
Рятувальники прибули за лічені хвилини. Кілька разів обстежили каналізаційну мережу мікрорайону. Однак із кожним спуском шанси знайти дитину не те що живою, а навіть її тіло, меншали. Ця каналізаційна мережа переходить у магістральну трубу, що пролягає через усе місто аж до очисних споруд. А це понад 15 кілометрів. Подекуди швидкість води сягає 2 метрів за секунду. В інших місцях течія широка, і там усе забито сміттям.
«Потік не є організований, а ломінарний, там змінюється швидкість. А тіло є тіло, воно ж в одязі, може зачепитися за щось», - розповідає заступник головного інженера по каналізації ЛКП «Львіводоканал» Володимир Васильченко.
Та все ж рятувальники прочісують колектори і самі труби. А міська влада нарікає на крадіїв люків. За фактом зникнення дитини відкрито кримінальне провадження. Прокуратура перевірить роботу водоканалу та з’ясує, чому люк був неналежно закріплений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: