У Львові вимагають реагувати на "верблюдів"

До редакції IA ZIK звертаються львів’яни, які вважають: львівські ЗМІ мають тиснути на владу міста, аби так активно, тобто штрафами, реагувала на прояви безкультурності мешканців та гостей Львова на вулицях. Йдеться, зокрема, про плювки на тротуари.

З їх слів, у багатьох іноземних містах суворіше стежать за культурною та етичною поведінкою перехожих. За плювки, які вважають фактами забруднення навколишнього середовища, способом поширення мікробів, наприклад, штрафують. Відтак, спеціальні патрулі або поліція мають право штрафувати тих, хто плюється. Також у деяких містах за кордоном заборонено розкидати сміття на вулицях: папірці, жувальні гумки тощо.

Натомість у Львові, зауважують небайдужі городяни, тротуари не соромлячись запльовують. Це неетично і не по-європейськи. Тому, вважають вони, влада Львова, яке позиціонує себе європейським містом, мала б підвищувати суспільну культуру, сприяти викоріненню такої поганої звички, як плювання на вулицях.

Зокрема, львів’янин Ігор Филипів, який об’їздив чимало країн світу, зазначив: «Майже ніде в світі я такого не бачив. А в нас людина як пітекантроп. От їй хочеться плюнути – і все одно, що довкола є інші. Це настільки огидно. Особливо це стосується молоді, яка, наприклад, п’є пиво, а довкола таке робиться! Напевно, треба прийти з відеокамерою і відзняти всі ці речі. Бо це є нонсенс! Кажемо, що Львів – європейське місто, що ми такі виховані і культурні. Але це прояв навіть не безкультур’я, а примітивізму. Як з цим воювати? Якби десь на Заході поліцейський побачив таке, то він обов’язково дав би зашиворот чи виписав добрячий штраф… Бо це ж не поле чи ферма, де плювки сховаються. Це місто, асфальт, на якому це лежить доти, доки дощ не змиє. А люди стають на них, заносять в приміщення».

На його думку, на плювки на вулицях має реагувати влада.

«Я кілька разів зауваження робив. Один вибачився, інший на мене мало не з кулаками кинувся, третій сказав, щоб я не вказував. Має реагувати лише влада. Якщо не міліція, то якась служба повинна покарати одного-другого – й наступного разу, перед тим, як плюнути, людина замислиться, чи варто це робити. Таким чином прийде розуміння цього, мовляв, можна за таке понести покарання», – вважає львів’янин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: