У Сокалі пройде смолоскипна хода із присягою вояка УПА

13 жовтня 2013року з нагоди 71-ої річниці від заснування Української Повстанської Армії у місті Сокаль, що на Львівщині пройде Смолоскипна хода. Націоналістична молодь містечка з ініціативи ЛОО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» (МНК), збереться для вшанування цієї дати о 18:30 біля пам’ятника Тараса Шевченка.

Метою цієї акції є, звичайно ж, вшанування Української Повстанської Армії. Особливістю цьогорічної смолоскипної ходи буде долученість до всеукраїнської кампанії «Присяга воїна УПА».  На кінцевій точці походу всі її учасники урочисто зачитають присягу вояка УПА.

«Нам важливо, розказати молоді про всю важливість для нас Української Повстанської Армії. Цією акцією ми хочемо  привернути увагу людей до подвигів відважних героїв УПА, серед яких були і наші дідусі!» – розповідає голова осередку МНК в місті Сокаль Ірина Михайлова.

Від пам’ятника Тараса Шевченка колона йтиме маршрутом захоплюючи найвизначніші місця Сокаля. Серед них будуть: пам’ятник Є.Петрушевичу, барельєфи С.Бандери і В.Чорновола та колишня тюрма НКВС. До ходи планують долучитися і  ветерани УПА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: