Якщо середня освіта не навчила вчитись, то студент не зможе здобути знань, - експерт (відео)

Середня освіта є основою для вищої освіти і якщо середня освіта не навчила вчитись, то студент у вищій школі не зможе здобути знань. Про це під час панельної дискусії «Економіка знань – нові конкурентні умови для країн і регіонів» на Міжнародному економічному форумі у Трускавці повідомив медіа-експерт Євген Глібовицький, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Євген Глібовицький на початку панельної дискусії показав презентацію про те, як Львівська область презентувала себе у 2010 році.

Згідно із офіційними даними управління освіти Львівської ОДА, у області було 25 університетів та академій, а кожен п’ятий мешканець міста Львова був студентом. Зокрема, величезна кількість студентів – більше 15 тисяч – навчається на медицині і фармації.

Як повідомив Євген Глібовицький, у Львові є понад 100 компаній та більше 5 тисяч працівників IT-індустрії.

За словами експерта, вплив усіх речей, які робились у Львові і впливали на світ, зупинились у 1928 році. Далі йшла Друга світова війна, потім Радянський період, зараз – період Незалежності України.

«Весь цей час ми маргіналізувались і маргіналізувались і тому, станом на зараз, маємо ту ситуацію, яку маємо. Ні один з вищих навчальних закладів нашого регіону не входить у вищі позиції списку ВНЗ Євросоюзу за будь-яким із існуючих рейтингів. Більше того, ми говоримо про те, що навіть у тисячу не потрапляємо. Звичайно, конкурувати у світі з освітою, яка є глобально конкурентоздатною і яку можна здобути тільки поза межами Львова, буде складно. Ми розуміємо, що середня освіта є основою для вищою школи і якщо середня освіта не навчила вчитись, то студент вищої школи не зможе здобути. Тому, потрібно думати, що робити із якістю освіти», - сказав Євген Глібовицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: