Контролери для "бидла" - як "Народний контроль" працював у Трускавці

10 жовтня, в четвер, у Трускавці побували представники організації, яка взяла собі гучне наймення: "Народний контроль". На обласному рівні її очолює Дмитро Добродомов, директор телерадіокомпанії ЗІК. До складу "Народного контролю" на Дрогобиччині увійшли, висловлюючись "по-народному" люди одної компанії. Це особи з кола місцевого політика-бізнесмена - від рідного брата, до політиків-невдах, що змінюють партії, знову висловившись "по-народному", як шкарпетки.

Отже, до Трускавця "народні контролери" приїхали зі Львова та Києва з партійним завданням: зібрати круглий стіл із журналістів та місцевих політиків, щоб через засоби масової інформації від імені народу сказати, що йдемо до Європи і без неї нам ні туди, ні сюди. Ведучий зібрання місцевий політик із Нашої України (а може вже і ні, бо нема якихось ознак життя цієї партії в нашому регіоні) Ігор Пілько познайомив присутніх з візитерами і почав разом з ними викладати теорію добробуту у новому союзі. На практиці, зізнавалися доповідачі, добра відразу не чекайте. Та й українці, взагалі-то, ледачий народ, чекають, коли грушка в рот упаде, - це Тарас Возняк таке видав. Але думки про те, що Євросоюзу нам не треба, жоден з присутніх висловити не наважився, хоч аргументи для цього дехто мав вагомі. Для прикладу, місцевий священик Михайло Бучинський, редактор газети "Жива вода", застеріг від небезпеки прийняття в Україні "європейських" законів про евтаназію, одностатеві шлюби та інших. Однак, сказати, що Євросоюз, це небезпечно, бо втратимо власні цінності, а позитивного нічого не набудемо, отець не наважився. Бо ж "шеф" його Святослав Шевчук - обома руками за Євросоюз. Подумаєш, така дрібниця, національні та сімейні цінності, зате, за деякими міжнародними законодавчими нормами, які в Україні увійдуть в силу зі вступом в Євросоюз, нашим церквам мають повернути вилучене радянською владою майно. Першою тут свої вимоги висуне УГКЦ, яка була репресована і, відповідно, втратила тоді все - храми, монастирі, шпиталі та інше.

Були на круглому столі у Трускавці й поодинокі думки щодо небезпеки вступу України і Євросоюз, щоправда, їх учасники висловлювали після завершення офіційної частини. Член молодіжної громадської організації Василь з Дрогобича говорив, що такий формат "дискусії" на круглому столі вказує на те, що агітатори за інтеграцію в Євросоюз цілком однобоко розповідають про його блага. Натомість замовчуються й приховуються небезпеки, які чатують на наших громадян після вступу України до цієї організації. Крім узаконення евтаназії та одностатевих союзів, у нас уже потрохи впроваджують вкрай небезпечну систему ювенальної юстиції.

Після круглого столу "народні контролери" поїхали до своїх міст, залишивши учасникам зібрання у Трускавці причини до роздумів. Можливо, декотрим з присутніх передалася ейфорія цього зібрання і вони ладні будуть на кожному кроці агітувати за новий союз і за його блага. Та в мене круглий стіл у Трускавці, який організував "Народний контроль", викликав недвозначні почуття. По-перше, чому, просуваючи свої нові проекти, певні політичні сили знову роблять це від імені народу? Маємо уже цілу низку "народних" партій, а тут на тобі, ще й "народний контроль". По-друге, хіба не під вибори це все роздувається? Зручно ж і вигідно: жодної передвиборчої програми писати не треба, підписався під якийсь проєвропейський проект з гучною назвою, і вперед на вибори. І по-третє: за кого нас мають? Хто вирішив за народ, що він прагне інтеграції до Євросоюзу? Соціологічні опитування? Але ж, технологія їх проведення і прогнозованість результатів не витримують жодної критики. То може зважитися й провести референдум? Але його чомусь дуже бояться й роблять усе, щоб цього уникнути. Бо за народ усе вирішили. Його просто мають за "бидло". А щоб він не думав по-інакшому та ще й не говорив те, що думає, приставили до нього "контролерів", нібито, від нього ж, від народу.

Віднедавна вислів "бидло" набув резонансної популярності у соціальних мережах. Так необачно висловилася одна відома співачка про українців. Не хочеться її повторювати, але поміркувати над цим варто. За Біблією богослухняний народ називають стадом чи отарою, яке пасе Добрий Пастир, Господь Бог наш. Це стадо йде до Бога, виконує Його Заповіді й робить усе, щоб множилося Боже Слово. Добрий Пастир назве Своє стадо Божими овечками. Але стадо, що відійшло від Доброго Пастиря, уже не є Божими овечками. Це стадо обрало шлях до Антихриста, йому більше пасує інша назва - "бидло".

Василь Кирилич

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: