Україна повинна брати до уваги досвід інших країн, - експерт (відео)

Важливим є те, що Україна повинна брати до уваги досвід інших країн, для того, аби розробити свої власні способи вирішення проблем. Цей процес може бути повільнішим, але він є, безумовно, ефективніший, аніж просто копіпейстити методи інших країн. Адже це будуть національні вирішення, власні, пристосовані до власних особливостей країни.

Про це під час Міжнародного економічного форуму сказала директор представництва ПРООН в Україні Рікарда Рігер, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Як наголосила експерт, повинен відбуватися діалог між суспільством та урядом, що надасть країні нові можливості.

«Для того, аби знайти відповідне рішення для України важливо вчасно почати працювати над проблемою, аналізувати її. Навіть на теренах СНД кожна країна має свої географічні, природні, відповідно й економічні особливості, свої суспільні цінності і т. д. Тому наслідувати одне одного не завжди буде ефективним методом, бо кожен особливий. Цілі урядів країн будуть відрізнятися. Взяти тільки, як приклад В’єтнам та Україну, чи відмінності у соціальній політиці. Не буває так, щоб конкретний метод підійшов усім без винятку. Тому пошуки підходів у розвитку – це тривалий консультативний багатогранний процес, який визначає подальше майбутнє країни», - сказала Рікарда Рігер.

Своєю чергою голова правління ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" Володимир Лавренчук наголосив, що думав про шляхи та напрями глобалізації.

«Ви маєте особливе бачення економічного розвитку та економічних перспектив. Україна є на шляху можливих змін і тут можливий так званий скопійований підхід, коли країна керується засадами та принципами, які успішно спрацювали десь в іншій державі, чи не так?», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: