«Карпати» можуть стати найпотужнішим центром туризму у Європі, - Вілкул (відео)

Євробаскет-2015  буде проходити у шістьох містах нашої країни, у тому числі і у Львові. Про це під час Міжнародного економічного форуму повідомив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Вілкул наголосив, що це п’яте спортивне свято у світі і друге у Європі.

«У Львові вже почала будувати мультифункціональна арена, на якій можна буде проводити змагання із більше ста видів спорту, а також трансформовувати у концерти та виставки. Для такого туристичного міста як Львів це дуже важливо», - сказав Вілкул.

Він також повідомив, що у листопаді Україна подаватиме заявку на проведення Зимової олімпіади 2022 року.

«У листопаді ми подаємо заявку, у квітні 2014 року передаємо усі файли для МОКу, у липні наступного року буде обрано декілька держав і нам дуже важливо, щоб Україна потрапила у цей перелік. Після того ще рік ми будемо боротись за право проводити Чемпіонат у Львові і у Карпатах», - повідомив Олександр Вілкул.

На переконання віце-прем’єра, це може повністю змінити карту та економічну ситуацію Західних областей України.

««Карпати» мають стати шанс стати одним із найпотужніших центрів туризму у всій Європі, із розвинутою спортивною та туристичною інфраструктурою», - сказав Вілкул і додав, що до подачі заявки на проведення Олімпіади Україна залучила найбільш потужним іноземних експертів із туристичної та спортивної сфери, які працювали і з Пхеньяном, і з Сочі.

Також Вілкул відзначив на важливій соціальній складовій, адже багато професіоналів із України станом на сьогодні працюють за кордоном, тому проведення Олімпіади дасть можливість Україні повернути цих фахівців додому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: