Підсумки ХІІІ Міжнародного економічного форуму

На Львівщині у курортному місті Трускавці уже традиційно пройшов щорічний Міжнародний економічний форум», генеральним медіа-партнером якого була ТРК «Львів». Цього року захід проходив під назвою «Глобалізація та Інтеграція: Виклики і Рішення».

Вперше за історію Міжнародного економічного форуму відбувалась пряма трансляція події, за якою могли спостерігати глядачі ТРК «Львів». Також журналісти ТРК «Львів» провели ряд цікавих інтерв’ю, зокрема, з губернатором, підприємцями, банкірами та іншими учасниками Форуму.

Почесними гостями цьогорічного заходу були Віце-прем`єр-міністр України Олександр Вілкул, Міністр з Європейської та Євроатлантичної Інтеграції Грузії Алекс Петріашвілі, Заступник Міністра економіки Польщі Анджей Диха та Екс-Прем`єр-міністр Автономної республіки Аджарія Леван Варшаломідзе.

Під час Форуму було підписано ряд угод, протоколів та меморандумів, які транслювались в прямому ефірі ТРК «Львів». Зокрема, Віктор Шемчук, Петро Колодій та Рікард Рігер підписали Угоду про реалізацію компонентів з енергоефективності, яка передбачає створення середовища для сприятливого розвитку, промоції і функціонування відновлюваної енергетики.

Також голова облдержадміністрації та голова обласної ради підписали Меморандум про співробітництво з міжнародною фінансовою корпорацією. Цим документом передбачено ефективне співробітництво щодо впровадження у Львівській області механізму відшкодування відсоткових ставок за кредитами для заходів з енергозбереження.

Протокол про наміри щодо реалізації спільного проекту «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» підписали Віктор Шемчук, Петро Колодій та директор Фонду Східна Європа Віктор Лях.

Окрім того, підписано договори про оренду землі для будівництва потужної Смеричанської вітрової електростанції, яка запрацює на території Сколівського, Старосамбірського та Турківського районів. Такий проект упродовж наступних 1,5 роки залучить в економіку області близько 100 млн доларів.

В межах ХІІІ Міжнародного Економічного Форуму Олександр Вілкул провів засідання Організаційного комітету з питань підготовки заявки до Міжнародного олімпійського комітету про здобуття права на проведення в 2022 році зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор в Україні.

Під час заходу пройшло пленарне засідання «Глобалізація і Інтеграція: Виклики і Рішення», також відбулись секції «Технологічні та індустріальні парки: успішний досвід і нові можливості», «Українсько-європейська співпраця: нові реалії – нові можливості», «Українська гостинність: культура, бізнес чи традиції?», «Екотехнології – стратегії майбутнього». Окрім цього, відбулась дискусія на тему «Економіка знань – нові конкурентні умови для країн і регіонів».

Прес-служба ТРК «Львів»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: