Після мітингів у Львові 58 осіб побували в міліції

Внаслідок мітингів, що відбулися у Львові 13 жовтня, міліція опитала 58 людей, повідомила речниця ГУ МВС у Львівській області Світлана Добровольська.

За словами Світлани Добровольської, близько 16:00 в центральній частині Львова дві громадські організації проводили мітинг. Правоохоронці помітили, що між представниками організацій почалася словесна перепалка, і втрутилися в конфлікт заради збереження громадського порядку.

«Працівники міліції оточили представників однієї з організацій. Дехто з оточених почав викидати на землю небезпечні предмети», – розповіла Світлана Добровольська.

У результаті, як повідомила речниця ГУ МВС у Львівській області, працівники міліції опитали 58 представників цієї організації. Порушено кримінальне провадження за ст.263 ККУ («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»), призначено низку експертиз.

Як стало відомо ZAXID.NET, оточені й опитані працівниками міліції особи – представники «Автономного опору» і профспілки «Захист Праці». Один з учасників подій 13 жовтня, Дмитро Соловей, розповів ZAXID.NET, що його організація подала заявку на проведення акції, однак працівники міліції де-факто скасували її на місці, не дозволивши провести захід.

Щодо ножів й інших небезпечних предметів, які нібито вилучили працівники міліції, то їх, за словами Дмитра Солов’я, підкинули сторонні люди. Також представник «Автономного опору» в коментарі для ZAXID.NET зазначив, що діями працівників міліції «керував» народний депутат від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин, який у той час мав поблизу зустріч з виборцями.

Сам Юрій Михальчишин у коментарі для ZAXID.NET такі звинувачення категорично заперечив. «Я що, генерал, щоб координувати дії міліції, чи в мене є якісь спеціальні повноваження?», – зазначив нардеп.

«Це – чергова провокація проти Львова і проти львів’ян загалом. Чітко мав місце факт антифашистського шабашу в день святкування річниці створення Української повстанської армії – під антифашистськими гаслами і з російськими молодиками, які приїхали з інших регіонів. Думаю, тут не може бути ніяких сумнівів в тому, що вдалося локалізувати і попередити велику провокацію», – додав Юрій Михальчишин.

Зазначимо, що вчора в центрі Львова між 12:00 і 13:30 тривав Марш слави УПА. Згаданий конфлікт, за словами Світлани Добровольської, до цього маршу стосунку не має.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: