Депутати обласної ради взяли участь у вшануваннях вояків УПА на території Польщі

13 жовтня делегація з Львівщини взяла участь у традиційних вшануваннях вояків УПА з нагоди свята Покрови Богородиці та 71-ої річниці створення УПА, які відбулися в Республіці Польща, на території  Закерзоння.

Поїздку, яка була здійснена за фінансової підтримки Львівської обласної ради, організовувало об’єднання товариств депортованих українців „Закерзоння” і товариство „Надсяння” під керівництвом Володимира Середи.

Крім громадських активістів, українців, депортованих з цих земель, у заходах взяли участь депутати Львівської обласної ради Святослав Шеремета та Ярослав Кравченко, депутат Верховної Ради Олег Панькевич.

У ході поїздки делегація з Львівщини відвідала Хотинець, де у місцевій греко-католицькій церкві відбулися Служба Божа на честь свята Покрови і молебень за всіх загиблих вояків на території Закерзоння.

Також відбулися заходи у Грушовичах, на місці поховання вояків УПА, та у Заліській Волі, де поховані як вояки УПА, так і місцеві мешканці, які загинули під час подій 1944 - 1947 років. Під час цих заходів відбулися Служби Божі, покладання квітів, громадські панахиди. Зокрема, під час виступу у Грушовичах депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета зазначив, що останнім часом довкола пам’ятника воякам УПА у Грушовичах  відбуваються недружні кроки зі сторони певних людей, зокрема, депутатів Європарламенту, які висловлюють пропозиції щодо демонтажу цього пам’ятника. „Є чітка позиція Львівської обласної ради, яка була задекларована в листі Львівської обласної ради, переданому Секретареві Ради охорони пам’яті боротьби та мучеництва (РП) Анджею Кунерту про те, що такі кроки є недружні і можуть призвести до погіршення українсько-польських стосунків”, – наголосив Святослав Шеремета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: