Театр Заньковецької потребує ремонту: лише на документи потрібно 7 мільйонів

На перший етап проектно-кошторисної документації театру імені Марії Заньковецької у Львові виділили майже 2,5 млн грн, щоби її завершити треба ще 4,5 млн грн. Про це 15 жовтня повідомили на прес-конференції.

Як розповів генеральний директор Національного театру імені Марії Заньковецької Андрій Мацяк, за відповідним розпорядженням голови Львівської ОДА Віктора Шемчука на театр було виділено 5 млн грн, половину з них направили на перший етап документації реставрації театру (решту грошей – на перенесення з подвір’я театру споруди, що містить трансформаторну підстанцію та машинно-генераторний зал Оперного театру). Відповідно, для того, щоби її повністю завершити, треба ще 4,5 млн грн. Гендиректор театру сподівається, що документація буде повністю готова до кінця наступного року. Орієнтовно вся вартість відновлювальних робіт у театрі може обійтися в понад 600 млн грн.

Своєю чергою директор ТзОВ «УкрДизайнГруп» Ігор Кузьмак розповів про те, що загалом на реконструкцію за системного фінансування знадобиться максимум 3-5 років.

«Але я маю великий сумнів, що в нинішніх економічних умовах ми матимемо достатню кількість грошей, щоби реалізувати це за 3 роки»,– додав він.

«Театр живе нормальним життям, але не належним…Бракує приміщень, інженерних потужностей, бракує того стану і порядку речей в театрі, які би мали би бути в розумінні сучасного театрального мистецтва. Ми не говоримо про абиякі надзвичайно технічні рішення…», – каже Ігор Кузьмак. За його словами, тут йдеться про сучасну інженерію, сучасні вимоги системи безпеки, освітлення, звуку, сценічних постановок.

Водночас він зауважив, що ахілесовою п’ятою тут є дві проблеми – перенесення трансформаторної підстанції та переселення мешканців з будівлі. Втім, висловив сподівання, що цього року цей господарський об’єкт таки перенесуть.

Галінфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: