Євгенія Тимошенко: мама погодилася на компроміс задля майбутнього країни

Дочка екс-прем'єр-міністра України Євгенія Тимошенко заявляє, що її мати погодилася з пропозицією місії Європейського парламенту та прийняла пропозицію щодо можливого виїзду закордон на лікування задля європейського майбутнього країни.

"Її рішення грунтувалося головним чином на тому, що Україна переживає цей історичний час, коли країна повинна вирішити та зробити крок до приєднання до європейської родини. Вона погодилася задля того, щоб підписання угоди про асоціацію не було заблоковано через її рішення залишитися", - сказала Євгенія Тимошенко у інтерв'ю агентству Reuters.

Дочка Юлії Тимошенко зазначила, що це рішення було дуже важким для неї. "Але вона тепер прийняла рішення, і тепер ми чекаємо на рішення президента", - додала вона.

Євгенія Тимошенко вважає, що дворічні "психологічні тортури" її матері завершаться не пізніше 19 листопада, коли вона зможе виїхати на лікування до Німеччини.

Як відомо, 15 жовтня Конференція президентів, яка є керівним органом Європарламенту, ухвалила рішення про продовження до середини листопада мандату місії екс-голови Європейського парламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського, які спостерігають за виконанням Україною всіх критеріїв Євросоюзу для підписання угоди про асоціацію.

4 жовтня екс-голова Європейського парламенту Пет Кокс і колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський звернулися до президента України Віктора Януковича з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко.

Юлія Тимошенко у свою чергу заявила, що місія Європарламенту передала їй офіційну пропозицію про можливий виїзд до Німеччини для лікування. Екс-прем'єр-міністр України публічно прийняла цю пропозицію, враховуючи важливість для України підписання угоди з ЄС про асоціацію.

Нагадаємо, Європейський парламент у червні 2012 року уповноважив екс-президента Європарламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського спостерігати за політичними судовими процесами в Україні над Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком.

Джерело: Офіційний сайт Юлії Тимошенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: