Ізоляція влади від проблеми незалежності медіа – це шлях в нікуди, - П’ятак (відео)

Саме незалежна преса є основою тих майбутніх нових перетворень, які мають бути в Україні і будь-яка влада повинна підтримувати саме незалежність мас-медіа.

Про це під час урочистого відкриття Форуму Карпатських мас-медіа сказав заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

«Якщо влада і уряд починають ізолюватись від цієї проблеми, то вона починає вірити у самообман, вірити у те, що вона робить усе добре і, мало того, вона починає нав’язувати народу таку ж саму думку і це шлях в нікуди. Якщо ми хочемо прогресу і якщо ми хочемо, щоб влада реально представляла інтереси народу, то ми повинні максимально створювати умови, щоб мас-медіа були незалежними», - зазначив Валерій П’ятак.

Заступник голови Львівської обласної ради також наголосив, що цінності журналіста є у двох ключових речах – у правді і професіоналізмі.

«І якщо ці дві цінності буде дотримано, то кожен із вас, молодих і досвідчених, завжди буде успішним, тому що робота буде потрібна суспільству завжди», - сказав П’ятак.

Заступник голови облради також пожартував, що так багато мирно налаштованих представників ЗМІ він ще не бачив.

Нагадаємо, у Львові 18 жовтня відбувся Форум Карпатських мас-медіа, участь у якому взяли понад 140 журналістів з України, Польщі, Білорусії, а також  представники влади та органів місцевого самоврядування, громадських організацій та експертів з України та Польщі.

Учасники зустрічі обговорили питання промоції транскордонної співпраці та регіонального розвитку української та польської частин Карпатського єврорегіону.

У рамках Форуму створено Раду Карпатських мас-медіа, до складу якої увійшли представники спілок журналістів регіонів української та польської частин Карпатського єврорегіону та асоціацій Карпатський Єврорегіон Польща та «Єврорегіон Карпати – Україна».

Представники електронних, друкованих мас-медіа, радіо та телебачення, а також спілок журналістів Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей України та Підкарпатського воєводства Республіки Польща обговорили питання щодо висвітлення проблем Карпат у польських та українських ЗМІ. Водночас вони визначили, які важливі теми оминають журналісти і як можна спільно допомогти у промоції регіону.

На Форумі презентували напрацювання проекту «Карпатські мас-медіа як інструмент промоції транскордонної співпраці у Карпатському Єврорегіоні», публікацію «Карпатські мас-медіа – аналіз та можливості польського-українського транскордонного співробітництва», видану у його рамках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: