Кількість областей хочуть зменшити до 19: Львівщини та Івано-Франківщини не буде

Позафракційний народний депутат В’ячеслав Кутовий зареєстрував законопроект, згідно з яким пропонується лишити лише 19 областей.

Відповідний законопроект «Про адміністративно-територіальний устрій» 8 жовтня 2013 року був зареєстрований у Верховній Раді.

Депутат пропонує зміни до Конституції України і залишити 19 областей: Вінницьку, Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирську, Закарпатську, Запорізьку, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Тернопільську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Черкаську, Чернівецьку та Чернігівську області, Автономну Республіку Крим та два міста зі спеціальним значенням – Київ та Севастополь.

Як пише Газета по-українськи, згідно з цим законопроектом, втрачають статус областей Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська та Львівська області.

Нагадаємо, народний депутат В’ячеслав Кутовий виграв вибори в 95 виборчому окрузі (Київщина), як висуванець об’єднаної опозиції «Батьківщина», проте 6 червня 2013 року вийшов з фракції «Батьківщина» у Верховній Раді України.

В пояснювальній записці до закону депутат мотивує доцільність такого рішення наступним чином: «Прийняття зазначеного закону забезпечить системність та структурну організаційність у сфері адміністративно-територіального устрою і буде сприяти розвитку міст з позитивною динамікою розвитку».

Фіртка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: