Львівська міська рада відповідає стандартам якості ISO 9001

Робота ЛМР стане прозорою та доступною для громадськості. В п’ятницю, 18 жовтня, в рамках міжнародної конференції «Мистецтво урядування: ефективні інструменти та інновації для місцевих органів влади» Львову вручать сертифікат якості ISO 9001:2008 за налагодження ефективного діалогу між владою та мешканцями міста.

З жовтня 2012 року Інститутом міста за підтримки програми MATRA Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди та Львівської міської ради реалізовується проект «Мистецтво урядування: звітність, відповідальність, прозорість».  Впровадження ISO 9001 дозволить зробити діяльність міської влади більш відкритою і прозорою та значно покращити якість надання адміністративних послуг. Нововведення дасть змогу впорядкувати роботу виконавчих органів ЛМР та створити систему контролю якості муніципального управління. Сертифікат вручатиме 18 жовтня о 10:00 год Павел Домбровський (Paweł Dąbrowski) – керуючий директор ISOQAR, одного з перших незалежних сертифікаційних органів у Великобританії.

«Впровадження ISO 9001 дозволить зробити діяльність міської влади більш публічною і прозорою та значно покращити якість надаваних адміністративних послуг, впорядкувати роботу виконавчих органів ЛМР та створити систему управління якістю муніципального управління», - повідомили представники Інституту міста.

Основним завданням системи управління якістю ISO 9001 є впорядкування діяльності органів влади для налагодження ефективного діалогу із мешканцями міста. Перевірена світовою практикою система є прикладом успішного покращення внутрішнього менеджменту органів місцевого самоврядування, відкритості діяльності та задоволення потреб мешканців. Проект має на меті розробити та запровадити постійно діючі механізми звітності місцевих органів влади перед громадою.

Проект передбачає запровадження у ЛМР системи КРІ, стандартизацію процесів ЛМР за стандартами якості ISO, навчання та сертифікацію проектних менеджерів ЛМР в системі PRINCE2 та розробку «дорожних карт» для кращої орієнтації мешканців в адміністративних послугах ЛМР. Обов’язковою умовою є також проведення першого щорічного моніторингу якості життя у місті. За 2 місяці соціологи опитали понад 2000 львів’ян, аби дізнатися: що робить життя в місті привабливим, а що варто змінити на краще? Як показало опитування, більшість львів'ян задоволені своїм містом.

«Більше 70% львів’ян вважають, що життя у Львові є достойним. Близько 80% вважають, що Львів є найкращим містом для них, і більше 60% опитаних готові рекомендувати  своїм друзям та рідним, які живуть в інших містах, аби вони приїжджали та жили у Львові», - розповідає керівник програми аналізу та досліджень інституту міста Мар’яна Малачівська-Данчак.

Соціологи агенції «Фама» опитали 2400 львів’ян і з’ясували, що на загал вони задоволені якістю життя у місті. Проект реалізовує Інститут міста за підтримки програми посольства Нідерландів МАТРА.

Під час конференції соціологи презентують синтезоване видання, яке буде містити усі результати опитування. В подальшому ці результати будуть передані на опрацювання управлінцям міста, тож чиновники матимуть змогу відштовхуватись від думки львів’ян при плануванні розвитку Львова на наступні роки, і в першу чергу вирішувати ті питання, які турбують мешканців міста.

«Переважно органи влади працюють так, як вони собі вирішили – вони зробили свій план, свій календар і почали працювати. Львів показує зовсім інший приклад. Він питає в людей «А які проблеми є для вас найгострішими?», - зазначає керівник об’єднання САМОПОМІЧ Наталя Міхнова.

Довідка

Програма трансформації суспільства МАТРА, започаткована Міністерством закордонних справ Нідерландів в 1994 році, спрямована на підтримку перехідних процесів в країнах центральної та східної Європи, в тому числі і в Україні. Програма МАТРА КАП (малих проектів за підтримки посольства) спрямована на підтримку невеликих за обсягом місцевих ініціатив, що дає можливість зробити позитивний внесок у реформування суспільства на місцевому рівні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: