Юні львів’яни напишуть свою «Першу драму»

В рамках IV Фестивалю сучасної драматургії «Драма.UA» відбудеться драматургічна майстерня «Перша драма» для молоді віком 14-18 років. Учасники майстерні, яка триватиме з 27 жовтня до 2 листопада, під керівництвом київського драматурга Оксани Савченко, писатимуть власні п’єси.

Результати своїх творчих напрацювань юні драматурги зможуть побачити у формі сценічних читань уже наприкінці листопада – на Фестивалі «Драма.UA» їхні твори поставлять професійні актори та режисери.

Зголоситися до участі у майстерні можна на сайті фестивалю «Драма.UA».

Координатор майстерні: Оксана Данчук, [email protected], 0631986864.

Довідка

Оксана Савенчко народилась та виросла у Києві. 12 років працювала журналістом, переважно у відділах культури. Два роки була сценаристом серіалів. Писала сценарії короткометражних фільмів для кінопроекту «Україна, гудбай». У березні 2013-го відбулася сценічна читка п’єси «І мене не колише, як ти там» на сцені театру Royal Court (Лондон). Текст був написаний в рамках програми Royal Court для українських драматургів. Цієї осені п’єсу поставлять у Молодому театрі в Києві, режисер - Керолайн Штайнбайз (Англія). 2012 – п’єса «Дні народження Зіни» ввійшла у шорт-ліст «Конкурсу конкурсів», організованого у рамках фестивалю «Золота маска» (Москва). 2011 – дипломант Волошинського конкурсу в номінації «Драматургія». П’єса «Дні народження Зіни» - шорт-ліст конкурсу «Дійові особи» (Москва). Публікації: журнал «Сучасна драматургія»; «Найкращі п’єси 2011» - збірка драматургійного конкурсу «Дійові особи», журнал «Дніпро».

persha drama web

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: