Деякі засоби масової інформації все частіше стають медіа-кілерами, - НСЖУ

«Журналістська етика: вибрані документи та матеріали» - таке інформаційно-довідкове видання із такою назвою побачило світ завдяки ініціативі Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України. У книзі, що має зручний для використання кишеньковий формат, розміщені тексти українських, європейських та польських настанов з питань етики засобів масової інформації.

Зокрема, читач може ознайомитись із наступними документами та матеріалами:
- Етичний кодекс українського журналіста,
- Резолюція 1003 (1993) Ради Європи. Про етичні принципи журналістки,
- Редакційні настанови Бі-Бі-Сі,
- Редакційні цінності Бі-Бі-Сі,
- Декларація принципів поведінки журналістів,
- Рекомендація 1589 (2003) Ради Європи. Свобода вираження поглядів у ЗМІ в Європі,
- Декларація етики засобів масової інформації (Польща),
- Повноваження комісії з журналістської етики.

Інформаційно-довідкове видання «Журналістська етика: вибрані документи та матеріали» призначене, насамперед, для журналістів, редакторів, видавців, продюсерів, мовників, власників ЗМІ та студентів факультетів журналістики.

ЛОО НСЖУ планує передати це видання у всі редакції львівських та районних газет, інформаційним агенціям та Інтернет-порталам, редакціям радіо та телебачення.

Головна мета видання настанов з питань етики засобів масової інформації – домогтися дотримання усіма суб’єктами інформаційних відносин балансу між правом на інформацію та повагою до приватного життя. «Окремі ЗМІ досить часто порушують етичні норми, забуваючи про найважливіші засади журналістики, що полягають на служінні інтересам суспільства, неупередженості, чесному збиранні та публікації новин, недопущенні зловмисного введення в оману. На жаль, деякі засоби масової інформації все частіше стають інструментом зведення порахунків та перетворюються на медіа-кілерів. Публікацією настанов з питань етики ЗМІ ми хочемо застерегти усіх своїх колег від спокуси перетворитись у своєрідних рекетирів. Будемо намагатись моніторити порушення журналістських стандартів. Це особливо важливо в контексті майбутньої виборчої кампанії», - зазначив заступник голови Львівської обласної організації НСЖУ Андрій Болкун.

посібник

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: