Мирослав Скорик презентував платівку джазових імпровізацій (фото, відео)

Сьогодні, 21-го жовтня, відбулась презентація збірки композицій Мирослава Скорика «Прогулянка». Ця платівка включає в себе невідомі твори композитора, зокрема джазові обробки Бетховена, джазові імпровізації, а також 14 творів, що будуть зіграні завтра, 22-го жовтня, на Великому концерті маестро Мирослава Скорика у Львівській філармонії.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Сам маестро зазначив: «Я вдячний виконавцям, організаторам, які зробили цю платівку. Дійсно, я трохи займався джазовою музикою, і власне, мені запропонували зробити цю платівку. Сподіваюсь, що слухачам сподобається ця музика,  як один з напрямків мого музичного мистецтва».

У свою чергу, соліст Йожеф Ермінь, який взяв участь у записі платівки сказав, що дякує маестро за те, що він довірив йому зіграти  його джаз.

«Для мене, це було велике щастя зіграти музику Мирослава Скорика, і долучитись до неї у такому новому для себе джазовому амплуа», – підкреслив Йожеф Ермінь.

Автор ідеї створення і запису платівки Олег Мацех розповів, що ідея запису  виникла два роки тому.

«Ідея прийшла до мене тоді, коли будучи на Віртуозах (фестиваль Віртуози Львова – Ред.), я почув прекрасну музику, зовсім нову, незнану досі від маестро. Це була інакша музика, від якої віяло молодістю, динамікою. Проте, я не знайшов  жодних записів  того, що я почув. Виявилося, що їх немає. Створення цього диску відбувалося, легко, невимушено, тобто цей диск сам собою народжувався»,  – розповів Олег Мацех.

   скорик_2

СКОРИК-ГОЛОВНЕ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: