На Львівщині початку року створено 37653 нових робочих місць, - ОДА

Одним із важливих завдань органів виконавчої влади та місцевого самоврядування є забезпечення продуктивної зайнятості населення за рахунок створення нових робочих місць.

Як повідомив департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації, упродовж січня-вересня 2013 р. в усіх сферах економічної діяльності за рахунок усіх джерел фінансування в області створено 37653 нових робочих місць, у тому числі: для працівників у юридичних осіб – 11700 нових робочих місць, для працівників у фізичних осіб – підприємців – 17351 нових робочих місць та для фізичних осіб-підприємців – 8602 нових робочих місць.

Найбільше створено нових робочих місць у наступних містах та районах області.

Зважаючи на велику соціальну значимість питання, в області активізовано  боротьбу з  тіньовою зайнятістю. В районах та містах розпорядженнями голів райдержадміністрацій та міськвиконкомів створені комісії з легалізації зайнятості та заробітної плати.

Зазначимо, робочі групи здійснюють рейдові обстеження щодо виявлення неофіційно оформлених найманих працівників та перевіряють дотримання державних соціальних гарантій в оплаті праці, особлива увага звертається на працівників, які виконують роботи за договорами цивільно-правового характеру.

За оперативними   даними  упродовж січня-вересня 2013 року проведено   450 засідань робочих груп і 1389 перевірок суб’єктів господарювання з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Упродовж  січня-вересня 2013  року  в  області  легалізовано  працю 3826 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: