Завершилася «Спеціальна олімпіада - Львів»

Цими днями в парку "Горіховий гай" поблизу кінотеатру "Сокіл" у м.Львові відбувся перший фестиваль "Спеціальна олімпіада-Львів", основною метою якого була популяризація фізичного виховання та спорту серед дітей з особливими потребами.

Фестиваль "Спеціальна олімпіада-Львів" відбувся за підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації та управління сім'ї, молоді та спорту Львівської міської ради.

Відкривався захід національним гімном України, який виконав талановитий артист Владислав Левицький. Після чого для дітей провели ознайомчі майстер-класи з футболу, флорболу, баскетболу та бадмінтону. Елементи футбольної гри демонстрував колишній капітан ФК "Карпати" Андрій Тлумак, який став першим волонтером "Спеціальної олімпіади-Львів", а вправи з баскетболу провадили гравці БК "Політехніка-Галичина" Денис Тютюнник та Владан Вукославлєвіч, гравець збірної Сербії з баскетболу. Кожен учасник "Спеціальна олімпіада-Львів" отримав сертифікат про проходження майстер-класів. Після закінчення заходу усі діти мали змогу переглянути кінофільм "Іван сила", який для них транслював кінотеатр "Сокіл".

Захід відвідали понад 100 дітей зі спеціалізованих шкіл-інтернатів та організацій: школа-інтернат № 102 для дітей вадами розумового розвитку, НРЦ "Мрія", школа-інтернат №104 для дітей з вадами розумового розвитку (смт. Брюховичі), спеціалізована школа-інтернат "Довіра" товариства захисту інвалідів дитинства "Довіра", спортивна федерація для атлетів з особливостями фізичного і розумового розвитку (м. Червоноград). У проведені фестивалю активно допомагали студенти-волонтери Львівського державного університету фізичної культури.

"Мені приємно, що вперше з часу існування Спеціальної олімпіади у Львові, захід був підтриманий Львівською міською радою та Львівською обласною державною адміністрацією. Ми навели тісний контакт, який в подальшому сприятиме тому, що Львівська область зможе приймати та організовувати ігри Спеціальної олімпіади Європейського та Світового рівня" – зауважив Андрій Породко, голова громадської організації «САМІ».

 

Юрій Горун, управління молоді та спорту ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: