Карл Більдт: підписання угоди про асоціацію залежить від успіху місії ЄП

Дочка екс-прем'єр-міністра України Євгенія Тимошенко сьогодні провела зустріч з міністрами закордонних справ Швеції та Польщі Карлом Більдтом та Радославом Сікорським.

"Ми побачились з Євгенією Тимошенко та обговорили ситуацію її матері. Разом з усіма лідерами опозиції тут, у Києві. Якщо буде "зелене світло" від місії Кокса-Кваснєвського, то буде "зелене світло" і для України з ЄС. Якщо – ні, то й "зеленого світла" не буде", - написав Карл Більдт на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter.

Міністр закордонних справ Швеції також повідомив, що питання вирішення справи Юлії Тимошенко сьогодні обговорювалося не лише з представниками парламентської опозиції, але й з представниками чинної в Україні влади.

Як відомо, 15 жовтня Конференція президентів, яка є керівним органом Європарламенту, ухвалила рішення про продовження до середини листопада мандату місії екс-голови Європейського парламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського, які спостерігають за виконанням Україною всіх критеріїв Євросоюзу для підписання угоди про асоціацію.

4 жовтня екс-голова Європейського парламенту Пет Кокс і колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський звернулися до президента України Віктора Януковича з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко.

Юлія Тимошенко у свою чергу заявила, що місія Європарламенту передала їй офіційну пропозицію про можливий виїзд до Німеччини для лікування. Екс-прем'єр-міністр України публічно прийняла цю пропозицію, враховуючи важливість для України підписання угоди з ЄС про асоціацію.

Нагадаємо, Європейський парламент у червні 2012 року уповноважив екс-президента Європарламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського спостерігати за політичними судовими процесами в Україні над Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком.

Джерело: Офіційний сайт Юлії Тимошенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: