На Львівщині зникнуть комунальні аптеки

Депутати Львівської обласної ради не прийняли програму розвитку мережі комунальних аптек у Львівській області та забезпечення населення Львівщини соціальними ліками у 2012-2013 роках.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Обговорення із даного питання у залі облради тривало більше години і сам доповідач, голова бюджетної комісії облради Ярослав Качмарик наголосив, що не закликає депутатів голосувати позитивно, лише виносить цю програму на розгляд.

За словами Качмарика, у 2008 році комунальних аптек на Львівщині було 108, а вже у 2013 році їх офіційно залишилось 34, проте реально функціонують лише 37 і лише 10 із них – заробляють на цьому.

Відтак, каже депутат, жителі багатьох районів області позбавлені можливість купувати ліки за виготовленням згідно із приписами лікарів.

«Ця програма – це перший крок і надалі будуть і наступні. Якщо не проголосувати, то надалі і не буде що рятувати, адже за кілька років ці аптеки у області взагалі зникнуть», - повідомив свободівець.

Натомість депутати наголосили на тому, що розпорошувати велику суму – 3 мільйони гривень – на 37 комунальних підприємств Львівської обласної ради недоцільно, адже ефекту від цього і так не буде, у результаті депутати таки провалили прийняття цього рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: