Садовий про Олімпіаду 2022: «Це можливість вивести Львів на іншу орбіту»

Львівщина експортує свою продукцію у 91 країну світу

Міський голова Львова вважає, що Олімпіада 2022 – це можливість для Львова вийти на нову орбіту розвитку, можливість залучити великі інвестиції в місто та створити багато нових робочих місць. Нагадаємо, сьогодні сесія Львівської міської ради прийняла ухвалу «Про подачу до Міжнародного олімпійського комітету кандидатури міста Львова для участі у процедурі визначення міста-господаря зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року».

«Перший раз в історії міста ми подаємось на участь в Олімпійських іграх, як місто-кандидат. Ми прийняли рішення на сесії міської ради, яке підтримало більшість депутатів міської ради. Наступний крок – це рішення Олімпійського комітету, яке буде прийнято на початку листопада, потім весь цей пакет документів передається в Олімпійський комітет. Готується дуже серйозний файл, працює велика експертна група. В 2014 році буде прийнято рішення про шорт-лист, так званий, короткий лист міст, які вже будуть боротись за право бути містом-господарем. Кінцеве рішення буде прийматись влітку 2015 року в Малайзії.

Це дуже цікавий досвід. Це можливість вивести Львів на іншу орбіту. Наприклад, місто Барселона, місто дуже відоме. Вони, до речі, також хочуть претендувати на Зимову Олімпіаду, хоча вони раніше приймали Літню. До Літньої Олімпіади Барселона - це було мало відоме місто. А Олімпіада дала їм можливість стати відомими, потужними. Великі інвестиції пішли в інфраструктуру, великі приватні інвестиції, було створено багато нових робочих місць. Для Львова – це можливість вийти на іншу орбіту розвитку», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Христина Процак

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: