У Львові інвентаризують каналізаційні люки

У місті Львові триває інвентаризація люків. За два останні тижні, станом на сьогодні, в правоохоронні органи ЛМКП «Львівводоканал» подало 112 заяв про крадіжки люків. Про це повідомив під час доповіді на сесії міської ради Валентин Вольський, директор ЛМКП «Львівводоканал».

«У Львові є більше 50 тис люків і решіток. На балансі Водоканалу знаходиться тільки 20 тисяч. Є люки Теплоенерго, є Львівгазу, є Укртелекому, є кабельні мережі, і є велика  кількість люків, які належали тим чи іншим підприємствам, які банкрутують, які не звертають на це уваги. Наступна команда, яку отримав Водоканал, - не зважаючи чий люк, на якому балансі, інвентаризація всього. Важливо, щоб всі ці 50 тисяч люків і решіток були закриті. Це є титанічна робота. І сьогодні в бюджеті ми просимо виділили додатково ще півмільйона гривень на закупівлю люків. Тому що їх крадуть. За останні два тижні Водоканал подав до міліції 112 заяв про крадіжки люків. На превеликий жаль,  я не пригадую, щоби за останні роки хоча б одна людина була покарана, позбавлена волі за крадіжку люків. Я не бачу нікого звинуваченого, тому це є дуже велика проблема», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми працюємо щоденно і навіть у вихідні працюють бригади, оскільки це питання ми маємо якнайшвидше закрити. Люки, які в нас є у місті, це не всі люки, які є на балансі підприємства, але ми перевіряємо всі.

Під час інвентаризації було виявлено порядка 860 люків, які є в незадовільному стані. Неналежним чином закриті порядка 300 люків. Вирішення цього питання пов’язано з фінансами.

Наведу такі цифри: в місяць  наше підприємство отримує прибутків близько 20 мільйонів гривень: 10,5 млн - це є оплата електроенергії, бо всі знають, що наше підприємство дуже енергомістке; 3,5 млн – податки, і 5 млн 700 тис - це є зарплата. Фактично на господарську діяльність нашого підприємства не залишається нічого», - наголосив Валентин Вольський, директор ЛМКП «Львівводоканал».

Галина Пелих

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: