Львівська область уміло зберігає свою національну ідентичність, - Романів (відео)

У Львові пройшов Міжнародний семінар з питань імплементації Конвенції ЮНЕСКО про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження. Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо

Участь у відкритті семінару взяли перший заступник Міністра культури України Тимофій Кохан, заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів, міський голова м. Львова Андрій Садовий, представники Генерального директорату з питань освіти та культури Європейської Комісії та культурного відділу Регіонального бюро з питань науки і культури в Європі.

Заступник голови ОДА привітала гостей на Львівщині та висловила вдячність за довіру та рішення на користь проведення цього заходу саме у Львові.

«Українська культура формувалась на перехресті різних історичних, національних та релігійних шляхів, а Львів якнайкраще уособлює її відкритість, – сказала у вітальному слові Ірина Романів. -  Львівщина – це полікультурний регіон, де яскраво представлені різні мистецькі напрями – бароко, ренесанс, рококо, сецесія. Однак, не зважаючи на велику кількість культурних нашарувань, Львівська область уміло зберігає свою національну ідентичність. Це підтверджено багатством традицій, народних звичаїв, які присутні фактично у всіх жанрах мистецтва», – запевнила заступник голови ОДА.

Також Ірина Романів наголосила, що цей захід – ще одне свідчення добрих плодів культурної співпраці, зближення наших народів завдяки культурі, пошанування наших спільних цивілізаційних цінностей.

Водночас заступник голови ОДА запевнила, що питання культури та збереження національної спадщини є пріоритетним для керівництва області.

Ірина Романів побажала учасникам семінару хорошої дискусії, плідного спілкування та обміну досвідом.

Зазначимо, що у роботі семінару взяли участь представники міністерств культури Республіки Молдови, Вірменії, Азербайджанської Республіки, Грузії, Республіки Білорусь, Литви, Італії, а також міжнародні експерти та спеціалісти галузі.

Під час семінару пройшло засідання трьох секцій на теми «Імплементація Конвенції ЮНЕСКО: переваги та недоліки», «Імплементація Конвенції ЮНЕСКО в країнах учасницях СхП: крок вперед» та «Розвиток регіонального та міжнародного співробітництва у сфері заохочення культурного розмаїття та самовираження».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: