Свірзькому замку шукають господаря (відео)

Концесіонер Свірзького замку повинен відповідати усім вимогам чинного законодавства щодо збереження культурних пам’яток й зараз Львівська ОДА шукає концесіонерів на цей замок.

Про це повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Андрій Левик 24 жовтня під час прес-конференції щодо передачі Свірзького замку у концесію, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

За словами начальника відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей ОДА, з огляду на стан пам’ятки Львівська облдержадміністрація підготувала пропозицію, з дотриманням вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини», щодо передачі замку в с.Свірж Перемишлянського району в концесію з метою зупинення процесів руйнування замкового комплексу та залучення фінансових ресурсів на його збереження для створення на його базі готельно-туристичного чи відпочинково-лікувального комплексу.

Як повідомив Андрій Левик, Постановою Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 № 1338 «Про внесення змін до переліку об’єктів права державної власності, які можуть надаватися в концесію» Львівську обласну державну адміністрацію визначено концесієдавцем Свірзького замку та надано дозвіл на передачу об’єкту в концесію.

«За ініціативи голови ОДА Віктора Шемчука була проведена оперативна нарада, під час якої прийняли рішення щодо виконання постанови Кабміну та передачі Свірзького замку у концесію. Облдержадміністрація зацікавлена в тому, аби був проведений конкурс між потенційними концесіонерами. Нас цікавить в якому стані буде об’єкт та в яких умовах буде збережено пам’ятки. Однак для керівництва області принциповою умовою є те, що концесіонер повинен вести діяльність, яка не створить загрози пам’ятці і не порушить законодавство, державні стандарти, норми і правила в сфері охорони культурної спадщини», – завважив А.Левик.

Як повідомив Андрій Левик, офіційно конкурс щодо пошуку концесіонера на замок, найімовірніше, буде оголошено на початку наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: