Ректора ЛНУ ім. Івана Франка обиратимуть 450 делегатів

Саме таку цифру схвалила Комісія з підготовки пропозицій змін до Статуту ЛНУ ім. Івана Франка. 21 жовтня 2013 року згадана Комісія завершила свою роботу над проектом змін до Статуту.

Нагадаємо, 25 вересня 2013 року відбулося засідання Вченої ради Львівського національного університету імені Івана Франка, де розглянули лист заступника міністра – керівника апарату Олексія Дніпрова, що надійшов до Університету. У документі йшлося про невідповідність статей Статуту ЛНУ ім. Івана Франка Закону України «Про вищу освіту», зокрема порядок обрання делегатів Конференції, статутний склад Конференції, припинення повноважень Ректора і призначення в.о. ректора.

Комісія з підготовки пропозицій змін до Статуту ЛНУ ім. Івана Франка запропонувала порядок обрання делегатів Конференції. Тому відповідно до Закону України «Про вищу освіту» усі делегати обиратимуться шляхом голосування – на конференціях структурних підрозділів. Звідси, ані Вчена рада Університету, ані Президія профкому не мають жодних привілеїв.

Виборність делегатів – не єдине, над чим мізкували члени Комісії. Важливо, що ухвалили їх сталу кількість. Відповідно до проекту змін, кількість делегатів Конференції трудового колективу ЛНУ ім. Івана Франка становитиме 450 осіб, що забезпечить максимальне представництво на Конференції усіх кафедр Університету та суттєвого розширить коло делегатів від студентства. Нагадаємо, раніше делегатів було 264, а це чи не в двічі менше.

Похвально те, що Комісія розглянула весь Статут, а не окремі його статті. Торкнулися й питання про припинення повноважень Ректора та призначення виконуючого його обов’язки. Відтак, після закінчення повноважень Ректора, його обов’язки виконуватиме перший проректор або інша особа з числа науково-педагогічних працівників Університету. Про це МОН мало б видати відповідний наказ.

Що далі? У середу, 30 вересня 2013 року Вчена рада Університету розгляне проект змін до Статуту ЛНУ ім. Івана Франка, який напрацювала Комісія. Наступним кроком буде скликання Конференції трудового колективу, де згадані зміни треба внести до Статуту. Опісля проект розгляне Міністерство освіти і науки України. І лише у випадку затвердження змін Міністерством Університет зможе розпочати підготовку до головної Конференції – виборної. Відтак, вже до кінця цього року Університет має всі шанси обрати нового Ректора.

 

Прес-служба

Первинної профспілкової організації працівників

ЛНУ ім. Івана Франка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: