У Львові відкрили виставку ікон

            25 жовтня у Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відбулося відкриття виставки ікон, створених під час роботи V Міжнародного іконописного пленеру Новиця-2013 "Мученики та отці Церкви" та III Міжнародного іконописного пленеру Замлиння-2013 "Святі Волині”. Ікони створені майстрами з України, Польщі та Білорусі.

          У відкритті виставки взяв участь голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, який у своєму вітальному слові подякував організаторам пленерів від імені голови Львівської обласної ради та депутатського корпусу.

          Також Ярослав Качмарик, зокрема, зазначив: „Ми знову бачимо чудо іконопису, бачимо велику віру, велику духовність, велику силу, яку мають ікони, і бажання відтворити силу тих майстрів, які їх виконували. Збирати на пленери майстрів іконопису – це дуже відповідально. Я висловлюю вдячність тим людям, які зуміли це зробити. Ми бачимо, що ікона не має кордонів. Віра їх стирає”.

          На відкриття виставки, яка проходила під почесним патронатом Генерального консула Республіки Польща у Львові Ярослава Дрозда та Генерального консула України у Кракові Віталія Максименка, завітали представники духовенства, дипломатичного корпусу, студенти, митці, представники громадськості.

Прес-служба ЛОР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: