У Львові презентували проект «Відкритий світ»

У рамках всеукраїнського туру ІІ етапу національного проекту «Відкритий світ» проекту «Нова якість життя» сьогодні, 28 жовтня, у Львові на базі середньої загальноосвітньої школи № 18 відбулася презентація інтерактивних уроків та сучасного обладнання, яке буде поставлене в 2 000 шкіл України.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник директора департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Роман Бабій. Він наголосив на важливості виконання доручення Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення ефективної реалізації національного проекту «Відкритий світ».

Роман Бабій поінформував, що на сьогодні на Львівщині до участі у другому етапі національного проекту «Відкритий світ» (відповідно до Попередніх вимог) готові 16 загальноосвітніх навчальних закладів, розташованих у сільській місцевості, та 34 – у містах. У цих сільських ЗНЗ навчаються 4 521 учні, а в міських ЗНЗ – 19 674.

Зазначимо, в період з 28 жовтня до 13 листопада 2013 року заплановано проведення регіональних презентаційних заходів для демонстрації процесу відбору шкіл-претендентів, які до кінця 2013 року матимуть можливість стати учасником національного проекту.

Нагадаємо, 17 жовтня «Відкритий світ» оголосив конкурс на участь у ІІ етапі реалізації національного проекту. Заявки від навчальних закладів будуть прийматися до 17 листопада. Переможців конкурсу оголосять 26 листопада. Оцінюватиметься рівень підготовки вчителів до роботи з обладнанням, кількість учнів у 6-8 класах та ін.

Довідка:

Національний проект «Відкритий світ» реалізовує Держінвестпроект. Головна мета нацпроекту – перехід системи освіти в Україні на якісно новий рівень шляхом запровадження в освітній процес цифрових технологій та усунення освітньої нерівності.

У рамках реалізації першого етапу проекту цифрове обладнання від різних виробників та широкосмуговий доступ до Інтернету було встановлено у 54 пілотних школах України.

Згідно із затвердженим Президентом України Національним планом дій на 2013 рік, до кінця року проект впроваджуватиметься у 2 000 українських шкіл. А до 2015 року всі середні школи України будуть обладнані новітньою технікою та підключені до мережі Інтернет.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: