Європу штормить: жертвами «Святого Юди» стали щонайменше 13 людей (фото)

Інженери впродовж ночі працювали над відновленням енергопостачання до 166 тисяч будинків, які все ще залишаються без світла після потужного шторму, який пройшов Великою Британією, інформує видання ВВС.

Більшість залізничних компаній кажуть, що транспортне сполучення нормально працюватиме уже у вівторок. І додають, що негода завдала більшої шкоди, аніж очікувалося, - шторм повалив на залізничні лінії понад 100 дерев.

Від шторму "Святий Юда" потерпають Франція, Бельгія, Нідерланди та Німеччина.

У Санкт-Петербурзі оголосили штормове попередження.

Жертвами негоди стали щонайменше 13 людей. Більшість з них загинули внаслідок падіння дерев.

У Британії внаслідок шторму загинуло четверо людей. Тривають пошуки 14-річного підлітка, якого змило хвилею в море в Східному Суссексі.

Шторм "Святий Юда" налетів на Велику Британію, Францію та Нідерланди в ніч проти понеділка, 28 жовтня.

Біля узбережжя Північного моря у Німеччині застрягли чимало поромів, судноплавство на Ельбі порушене.

На півночі Франції без електроенергії залишаються близько 42 тисяч будинків. У Ліллі, на півночі Франції, повністю заблоковане залізничне сполучення.

У Нідерландах закрили кілька залізничних ліній, а громадян попередили не сідати на велосипеди - улюблений місцевий засіб пересування - через шквальні вітри.

Російські метеослужби повідомили, що "Святий Юда" загрожує і Росії, зокрема Санкт-Петербургу.

Російське МНС оголосило штормове попередження у місті у зв'язку з посиленням вітру найближчими днями і можливим підйомом рівня води в акваторії Невської губи більш ніж на два метри.

Як наголошують у повідомленні від МНС, вітер може посилитися до 28 метрів на секунду. Особливу загрозу для жителів міста за таких умов погоди можуть становити високі дерева і рекламні щити.

"Святого Юду", на честь якого назвали шторм, шанують у Великій Британії як заступника знедолених - його день відзначається 28 жовтня.

На думку фахівців, нинішній шторм за силою можна порівняти з Великим штормом 1987 року, який забрав життя 22 людей у Британії та Франції.

Шторм перекваліфіковують в ураган, коли швидкість вітру перевищує 119 кілометрів на годину.

Будинки починає руйнувати ураган третьої категорії - коли швидкість вітру перевищує 178 кілометрів на годину.

131029042938_bbc_storm_464x261_bbc_nocredit завантаження (1) завантаження (2) завантаження (3) завантаження (4) завантаження (5) завантаження (6) завантаження (7) завантаження (8) завантаження (9) завантаження (10) завантаження (11) завантаження (12) завантаження (13) завантаження (14) завантаження (15) завантаження (16) завантаження (18) завантаження (19) завантаження

 

Фото: Reuters.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: