«Поки в законодавчому порядку не буде визначена відповідальність казначейства за невиконання платіжних доручень, ситуація буде продовжуватись», - О. Іщук

Казначейство не виконує платіжних доручень за рахунками Львівської міської ради. Сума сягнула 74,4 млн грн. Директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук переконаний, що ситуація не зміниться, допоки в законодавчому порядку не буде визначено відповідальність казначейства за невиконання платіжних доручень.

«У нас за виконані роботи у казначействі платіжки на суму 73 млн грн. Якщо враховувати те, що доходи громади міста Львова в місяць становлять 90 млн грн, то це хтось з міської громади зняв майже місячні доходи.

Гроші міської громади не можуть бути на одному рахунку з грошима державними. Усі гроші, які мали йти на вдосконалення інфраструктури міста Львова, на ремонти доріг, на будівництво, - всі платівки лежать не оплачені. Це означає, що люди не отримують заробітну плату, нема за що дітей нагодувати, в школу зібрати. Це цілий комплекс проблем. Це соціальна проблема.

Поки в законодавчому порядку не буде чітко визначена відповідальність казначейства за невиконання платіжних доручень, так і буде продовжуватись. Має бути альтернатива – або ми тримаємо гроші у казначействі, або тримає в одному із державних банків. Тоді монополія буде подолана і такої біди, яка зараз є, в Україні не буде», - розповів Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики ЛМР.

Як уточнили в департаменті фінансової політики ЛМР, станом на 29 жовтня загальна сума непроплат становить 74,4 млн грн, зокрема: по бюджету розвитку – 35,2 млн грн, на дороги з міського бюджету – 679,5 тис грн, субвенції на дороги – 14,9 млн грн, природоохоронний фонд – 6,5 млн грн.

Христина Процак

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: